2015 m. vasario 27 d., penktadienis

Skruzdėlynas

Medaus mėgėjams šiandien paprastas kepinys - skruzdėlynas, receptas iš mamos senojo sąsiuvinio. Gaunasi toks pat kaip skanus kaip ir gamintas mamos, puikus vaikystės skonis.


Tešlai:
5 kiaušiniai
5 valg. šaukštų miltų
žiupsnelio druskos

aliejaus kepimui

skysto medaus sulaistymui


Iš kiaušinių, druskos ir miltų išminkome tešlą. Paruoštą tešlą plonai iškočiojame ir supjaustome norimo dydžio ir formos gabalėliais (aš visada pjaustau trikampiais). Į keptuvę įpilame aliejaus, į įkaitintą aliejų dedame supjaustytus gabalėlius, kai jie pradeda pustis (atsiranda puslelių) apverčiame juo ir kepame iš kitos pusės (turi gražiai pagelsti).
Kai iškepame visus gabalėlius galima formuoti skruzdėlyną. Ant lėkštės išdėliojame vieną sluoksnį iškeptų gabalėlių apipilame skystu medumi, ant viršaus vėl dedame sluoksnį gabalėlių ir vėl pilame medaus. Taip sudėliojame visus gabalėlius ir skruzdėlynas pagamintas (esant norui galima dar apibarstyti aguonomis).


Skanaus!

2 komentarai: