2022 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Kibinai

Kibinai man asocijuojasi su vaikyste. Labai gerai prisimenu, kai mama juos kepdavo, nepamiršiu jų kvapo ir skonio... Dabar jau pati esu mama tai tenka pačiai ir gaminti :))))
Šiandien pasidalinsiu receptu, pagal kurį darau kibinus su sprandine. Labai paprasti produktai, tiesa procesas truputį užtrunka, bet tikrai verta padirbėti! Be to juos galima pasigaminti su mėgstamu įdaru.


                                    

Tešlai:
450 g sviesto
1 kg miltų
200 g grietinės
4 kiaušiniai
1 arb. šaukštelio druskos

Įdarui:
1 kg sprandinės
svogūnų  
50 g sviesto
mėgstamų prieskonių (druska, juodieji pipirai, česnakų granulės, raudonoji paprika)
vandens  

Kiaušinio kibinų aptepimui



Ant stalviršio suberiame miltus. Su burokine tarka įtarkuojame šaltą sviestą, piršatsi sutriname iki trupinių.
Atskirame inde paplakame kiašinį, sudedame grietinę, druską ir išmaišome.
Miltų ir sviesto trupiniuose padarome duobutę ir pulimae kiaušinio ir grietinės masę. Užminkome tešlą. Suviniojame ją į maistinę plėvelę ir paliekame 1 valandai šaldytuve.
Sprandinę smulkiai supjaustome, sudedame prieskonius, minkštą sviestą, įpilame vandens ir išmaišome.
Paimame dalį atšalusios tešlos, iškočiojame, išpjausname apskritimus. Sudedame įdaro ir gražiai susukame. Sudedame juos kepimo popieriumi išklotoje skardoje, aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
Galma patiekti su sultiniu.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą