2020 m. balandžio 22 d., trečiadienis

Vištiena su traškia plutele

Karantino metu dauguma skundžiasi, kaip yra sunku. O man tai kaip ilgos atostogos. Susitvarkiau pagaliau lentynas, virtuvę, spinteles, su vaikais kasdien padarome visokių dalykų, pagaliau žingsnių kiekis, aktyvumas kelis kartus padidėjo, o svarbiausia turiu galimybę išbandyti naujus receptus, ir susitvarkyti su receptais. Laukiančiųjų savo eilės būti pagamintiems tikrai labai sumažėjo. Tie (kas negali dirbti) išnaudokime šį laiką prasmingai. Užsiimkime tuo, kas suteikia mums malonumą :)
Mano vaikai labai mėgsta iš McDonald'o vištienos gabalėlius. Kelis kartus bandžiau gaminti kažką panašaus, bet vis nepavykdavo. Šių vištienos gabalėlių receptą radau čia. Iškepus vaikai liko tiesiog sužavėti, labai girė ir teigė, kad net skanesni nei McDonald'e. Taigi receptas tikrai labai vykęs.



400 g vištienos filė
150 ml kefyro
1 kiaušinio
1 valg. šaukšto su kaupu miltų
druskos, juodųjų pipirų, aitriosios paprikos
maltų džiūvėsėlių (naudojau su paprika)
aliejaus kepimui


Vištieną supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Įberiame druskos, juodųjų pipirų ir aitriosios paprikos, išmaišome. Paplakame kiaušinį. Vištienos gabalėlius užpilame kefyru ir kiaušinio plakiniu, išmaišome ir paliekame apie 2 val. marinuotis.
Į vištienos marinadą suberiame miltus ir išmaišome, taip gausime vištieną tešloje. Imame po gabalėlį, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abejų pusių (stebime ugnį, kad nesudegtų išorėje ir iškeptų viduje). Išimame ir sudedame ant popierinės servetelės, kad sugertų perteklinį aliejų. Galima patiekti kaip užkandį ar su garnyru bus puikūs pietūs ar vakarienė.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą