2017 m. lapkričio 2 d., ketvirtadienis

Čeburekai

Ar dažnai valgote greitą maistą? Mes ne, nebent tą greitą maistą pasigaminame namie ir tikime, kad tada jis yra sveikesnis. Bet kad naminis variantas yra skanesnis, tai galiu garantuoti. Šiandien įkeliu dar vieną gardžių čeburekų receptą (radau čia).



Tešlai:
250 ml vandens
20 ml aliejaus
1 arb. šaukštelio su kaupu druskos
80 g miltų plikiniui
1 kiaušinis
30 ml degtinės
480 g miltų

Įdarui:
500 g maltos kiaulienos
2 skiltelių česnako
druskos, juodųjų pipirų
150 ml užvirto ir ašaldyto vandens

aliejaus kepimui


Įdarui mėsą sumaišome su prieskoniais, įpilame vandens, gerai išmaišome. Dedame į šaldytuvą.
Tešlos gaminimas.
Vandenį užverdame kartu su aliejumi ir druska. Supilame plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Kai atvės, įmušame kiaušinį, supilame degtinę, suberiame miltus ir labai gerai išminkome (užtrunka apie 7 min). Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą maždaug valandai.
Išimtą tešlą perminkome, padaliname į 10-12 lygių dalių ir plonai plonai iškočiojame, dedame įdarą, sandariai užspaudžiame kraštelius, pirmiau pirštais, o po to šakute.nParuoštus čeburekus dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepame,  kol gražiai apskrus, iš abiejų pusių.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą