2015 m. kovo 8 d., sekmadienis

Tiramisu tortas

Sveikinu Jūs mielosios skaitytojos su tarptautine Moters diena! Tegul Jus lydi šypsena ir saulė kiekvieną akimirką. Mylėkite ir būkite mylimos! :)
Šiandien mūsų džiaugsmui Tiramisu torto receptas (šaltinis „Beatos virtuvė: Kepinių knyga“).



Biskvitui:
6 kiaušiniai
160 g cukraus
140 g miltų
25 g bulvių krakmolo
1 valg. šaukšto tirpios kavos granulių ar miltelių
60 g sviesto

Kavos sirupui:
150 g kavos ekspreso
150 g cukraus

Šokoladiniam kremui:
300 ml grietinėlės 35% riebumo
1 valg. šaukšto cukraus
120 g juodojo šokolado

Mascarponės kremui:
350 g mascarpone sūrio
4 valg. šauktų kavos sirupo

Šonams aptepti:
150 g mascarpone kremo
1 valg. šaukšto cukraus pudros
100 ml grietinėlės 35% riebumo


Biskvito paruošimas.
Jeigu du biskvitus kepsime vienu metu, tai tešlą gaminame vieną kartą, jei netelpa mums į orkaitę, ar neturime dviejų vienodų kepimo formų, tada biskvito tešlą ruošiame du kartus, du kartus ir kepame.
Ištirpiname ir atvėsiname sviestą. Miltus sumaišome su krakmolu ir kavos milteliais. Plakame kiaušinius su cukrumi geras 5 minutes, kad masė kaip reikia suputotų. Po to ant viršaus užberiame daugiau negu pusę miltų mišinio ir šluostele (su kuria kiaušinius plakame) verčiamaisiais judesiais įmaišome miltus, stengiamės kad mentelė judėtų vertikaliai (ne ratais). Po kokių 8 judesių suberiame likusius miltus ir vėl pamaišome. Miltų vis dar gali matytis. Po to palei kraštus supilame ištirpintą sviestą ir vėl atsargiai pamaišome. Masė truputį susitrauks. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, po to konditeriniu teptuku vos vos patepame kepimo formos kraštus ir dugną ištirpintu sviestu. Paruoštoje kepimo formoje paskirstome tešlą ir kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Sirupas.
Karštą kavą sumaišome su cukrumi, maišome kol pastarasis ištirpsta.

Šokoladinis kremas.
Grietinėlę ir cukrų pakaitiname iki virimo. Šokoladą sulaužome gabaliukais. Ant šokolado užpilame karštą grietinėlę ir intensyviai maišome, kad šokoladas ištirptų. Kai masė susilygins leidžiame kremui atvėsti ir dedame į šaldytuvą. Atšąlusią masę išplakame, kad gautųsi tepamos konsistencijos kremas.

Mascarponės kremas.
Į mascarpone sūrį įpilame kavos sirupo ir šaukštu gerai išplakame.

Formuojame tortą.
Abu biskvitus perpjauname pusiau. Dedame pirmą biskvitą į tortinę ir palaistome jį sirupu (mažiausiai 2-3 šaukštai). Dabar užtepame mascarpone kremo, ant viršaus dedame kitą biskvito lakštą. Vėl suvilgome jį sirupu ir tepame visą šokoladinio kremo sluoksnį. Po to ant viršaus vėl biskvitą, vėl jį suvilgome ir dedame likusį mascarpone kremo sluoksnį, po to suvilgome paskutinį biskvito lakštą ir dedame suvilginta puse į apačią. Ant viršaus ir šonų patepame mascarpone sūriu sumaišytu su cukraus pudra ir išplakta grietinėle. Puošiame pagal savo fantaziją.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą