2025 m. spalio 27 d., pirmadienis

Morkų keksas

Labai kvapnus, labai gardus, labai dailus keksas, labai tinkantis šiuo metų laiku. Rekomenduoju pasigaminti ir patiems įsitikinti :)
Receptas iš čia




Kekso tešlai:
140g morkų
2 kiaušiniai
75g balto cukraus
75g rudo cukraus
90ml aliejaus
1 arb. šaukštelio vanilės pastos
180g miltų
žiupsnelio druskos  
1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio cinamono
1 apelsino žievelės
50g skrudintų riešutų (naudojau graikinius)

Varškės įdarui:
180g pusriebės varškės
1 kiaušinis
20g cukraus pudros
1 valg. šaukšto kukurūzų krakmolo (arba miltų)

Aptepimui:
80g rududu
140g kreminio sūrio
saujos riešutų (naudojau griaikinius)




Riešutus paskrudiname keptuvėje (arba iki 160°C įkaitintoje orkaiteje apie 10min., kol švelniai pradeda kvepėti kepintais riešutais). Susmulkiname juos ir atidedame.
Morkas sutarkuojame smulkia tarka.   
Kiaušinius išplakame su abiejų rūšių cukrumi iki kol masė pabals ir padvigubės. Į išplaktus kiaušinius pilame aliejų, vanilę, beriame apelsino žievelę ir dar šiek tiek paplakame.
Atskirai dubenyje persijojame miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
 Kiaušinių masę sumaišome su miltų mase.
Įmaišome morkas ir riešutus.

Varškes kremui varškę šakute gerai išmaišome su kiaušiniu, cukraus pudra ir krakmolu.

Kekso formą išklojame kepimo popieriumi, pilame pusę morkų tešlos, ant viršaus šaukštu dedame varškės įdarą ir ant viršaus sudedame likusią morkų tešlą. Kepame iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 1val. Tikriname ar iškepė mediniu pagaliuku. Iškepusiam keksui leidžiame visiškai atvėsti.

Aptepimo kremui:
Abu produktai turi būti šalti. Lengvai išplakame Rududu (kol suminkštėja), įdedame sūrį ir plakame tol kol susijungs (svarbu neperplakti, nes kremas išskystės). Tepame ant visiškai atvėsusio kekso ir pabarstome smulkintais kepintais riešutais.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą