2020 m. rugsėjo 20 d., sekmadienis

Purūs varškėčiai kepti orkaitėje

Blynai pusryčiams - mūsų šeimoje savaitgalio ritualas. Turime savo mėgstamiausius, bet vis karts nuo karto išbandau naujus receptus. Šiandien čia atnešu kitokių varškėčių receptą (šaltinis čia). Mums patiko. Halima valgyti su grietine ir mėgstamomis uogomis, uogiene, sutirštintu pienu, tirpintu šokolafu ar karamele, taip kaip labiausiaimėgstame :)



540 g varškės
2 kiaušiniai
2 valg. šaukštų miltų
5 valg. šaukštų manų kruopų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Aptepimui:
1 mažo kiaušinio




Į dubenį sudedame varškę, įmušame kiaušinius. Suberiame miltus, manų kruopas, kepimo miltelius. Viską išmaišome ir paliekame tešlą 20-60 min.
Iš pastovėjusios tešlos suformuojame volelį, jį supjaustome į 16 dalių. Iš kiekvienos dalies suformuojame blynelį. Sudedame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (po 15 min. varškėčius apverčiau).



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą