Rytoj su šeima išvykstame į šiltus kraštus, tai apie savaitę jokių įrašų nebus. Gal iš ten atsivešiu skanių, patrauklių idėjų, kuriomis pasidalinsiu ir su Jumis :)
900 g liesos grietinės (10-12%)
4 pakuotės įvairių spalvų želė
½ stiklinės cukraus
4 valg. šaukštai želatinos (su kaupu)
1-2 valg. šaukštai citrinos sulčių
100 g pieninio šokolado
Paruošiame želė iš anksto, tik pilame ne 500 ml
vandens, kaip nurodyta ant etiketės, bet mažiau (aš pilu 375 ml), kad geriau
sustingtų.
Supjaustome želė gabaliukais. Šokoladą
smulkiai sutarkuojame. Grietinę išplakame su cukrumi, įdedame citrinos sultis,
gabaliukais supjaustytą želę ir 2/3 smulkiai sutarkuoto šokolado. Atskirame
inde paruošiame želatiną. Ją įdedame į paruoštą grietinės masę. Išmaišome ir iš
karto supilame į formą. Viršų apibarstome likusiu šokoladu. Paliekame šaldytuve
apie 6 valandas.
Jei naudojame formą, kurioje tortas sustingęs
bus apverstas, tai visą sutarkuotą šokoladą dedame į grietinės masę
(nepaliekame apibarstymui).
Skanaus!