2012 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis

Tortas su želė gabaliukais

Šį receptą turiu iš savo sesers. Labai skanus, gaivus, vasariškas tortas.
Rytoj su šeima išvykstame į šiltus kraštus, tai apie savaitę jokių įrašų nebus. Gal iš ten atsivešiu skanių, patrauklių idėjų, kuriomis pasidalinsiu ir su Jumis :) 


900 g liesos grietinės (10-12%)
4 pakuotės įvairių spalvų želė
½ stiklinės cukraus
4 valg. šaukštai želatinos (su kaupu)
1-2 valg. šaukštai citrinos sulčių
100 g pieninio šokolado


Paruošiame želė iš anksto, tik pilame ne 500 ml vandens, kaip nurodyta ant etiketės, bet mažiau (aš pilu 375 ml), kad geriau sustingtų.
Supjaustome želė gabaliukais. Šokoladą smulkiai sutarkuojame. Grietinę išplakame su cukrumi, įdedame citrinos sultis, gabaliukais supjaustytą želę ir 2/3 smulkiai sutarkuoto šokolado. Atskirame inde paruošiame želatiną. Ją įdedame į paruoštą grietinės masę. Išmaišome ir iš karto supilame į formą. Viršų apibarstome likusiu šokoladu. Paliekame šaldytuve apie 6 valandas.
Jei naudojame formą, kurioje tortas sustingęs bus apverstas, tai visą sutarkuotą šokoladą dedame į grietinės masę (nepaliekame apibarstymui).


Skanaus!

20 komentarų:

  1. Excellent post. I definitely appreciate this site.
    Continue the good work!
    Also visit my web site : Nathaniel

    AtsakytiPanaikinti
  2. Si tortuka gaminau vaiku gimtadieniui,jis buvo puikus!Visiems taip patiko:)Gaivus,lengvas,spalvingas ir labai skanus.Tikrai gaminsiu ji dar ne karta!Aciu uz receptuka:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašau, gaminkite į sveikatą :)
      Mūsų šeima irgi jį labai mėgsta. Be to galima eksperimentuoti: padą iš sausainių su sviestu pasigaminti ar sviežių braškių įdėti, manau skonio tikrai nesugadintų :)

      Panaikinti
  3. Taip tikrai,kitam kartui jau planuoju visa mase supilti ant plono biskvito sluoksnio.Manau,bus tik dar gardziau!:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau skonio tikrai nesugadinsite. Skanių eksperimentų :)

      Panaikinti
  4. o ar butina liesos grietines det ar galima ir riebesnes tarkim 30%

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galima dėti ir riebesnę tik automatiškai skonis bus "sunkesnis". Aš asmeniškai liesesnės grietinės nekeisčiau riebesne.

      Panaikinti
  5. Dar į greitinės masę bėriau saują migdolų drožlių. Jomis dekoravau ir torto viršų, dėliodama raštą ant šokolado drožlių

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Geras variantas, čia tikrai kiekvienas gali panaudoti savo fantaziją :)

      Panaikinti
  6. o Grietinele vietoj grietines tinka?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, kad netinka, nes grietinė duoda tokio gaivumo tortui, o grietinėlė yra labai saldi ir sunki (bent jau man). Aš tikrai čia grietinėlės nenaudočiau.

      Panaikinti
  7. Sveiki,

    Kaip tinkamai paruošti želatiną? nes neteko su želatina kažką gaminti:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Aš darau taip:
      Reikiamą kiekį želatinos sudedu į indą, kurį galėsiu vėliau kaitinti ant viryklės. Užpilu želatiną vandeniu; vandens tiek, kad apsemtų želatinos granules ar miltelius. Palieku 15-20 min., per tą laiką želatina išbrinks. Tada indą statau ant viryklės ir ant silpnos ugnies kaitinu nuolat maišant. Nuo šilumos želatina pradės tirpti, kaitinu (visą laiką maišant), kol nebeliks jokių gabalėlių, turėtų būti skaidrus skystis, čia svarbiausią neužvirinti. Tada nuimu nuo ugnies, maišant truputį ataušinu ir plona srovele vėl maišant įpilu į paruoštą masę. Tikiuosi aiškiai paaiškinau :)
      Kulinarijos nesimokiau, taigi nežinau ar tai teisingas būdas, bet man taip ruošiant želatiną viskas puikiai pavyksta.

      Panaikinti
  8. sveiki, gal iseitu su kondensuotu pienu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galima kondensuoto pieno pridėti, bet jau skonis tikrai gausis ne toks, tortas bus riebesnis, sunkesnis ir saldesnis.

      Panaikinti
  9. sveiki,o mazdaug kokio skersmens jusu torto forma?aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Naudojau 26 cm skersmens torto formą (į mažesnę toks kiekis netiptų, galima į didesnę tada tortas būtų žemesnis).

      Panaikinti
  10. Sveiki, o kiek laiko plakate grietine? bijau neperplakti, bet ruosiuosi siandie gaminti :) labai jau suviliojot siuo recepteliu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Reikėtų plakti, kol cukrus ištirps,tai neužtunka ilgai. Tiesą sakant, pastaruosius kartus net neplakiau, tik gerai išmaišiau šauktu ir tiek :)

      Panaikinti