Rytoj su šeima išvykstame į šiltus kraštus, tai apie savaitę jokių įrašų nebus. Gal iš ten atsivešiu skanių, patrauklių idėjų, kuriomis pasidalinsiu ir su Jumis :)
900 g liesos grietinės (10-12%)
4 pakuotės įvairių spalvų želė
½ stiklinės cukraus
4 valg. šaukštai želatinos (su kaupu)
1-2 valg. šaukštai citrinos sulčių
100 g pieninio šokolado
Paruošiame želė iš anksto, tik pilame ne 500 ml
vandens, kaip nurodyta ant etiketės, bet mažiau (aš pilu 375 ml), kad geriau
sustingtų.
Supjaustome želė gabaliukais. Šokoladą
smulkiai sutarkuojame. Grietinę išplakame su cukrumi, įdedame citrinos sultis,
gabaliukais supjaustytą želę ir 2/3 smulkiai sutarkuoto šokolado. Atskirame
inde paruošiame želatiną. Ją įdedame į paruoštą grietinės masę. Išmaišome ir iš
karto supilame į formą. Viršų apibarstome likusiu šokoladu. Paliekame šaldytuve
apie 6 valandas.
Jei naudojame formą, kurioje tortas sustingęs
bus apverstas, tai visą sutarkuotą šokoladą dedame į grietinės masę
(nepaliekame apibarstymui).
Skanaus!
Excellent post. I definitely appreciate this site.
AtsakytiPanaikintiContinue the good work!
Also visit my web site : Nathaniel
Thank You :)
PanaikintiSi tortuka gaminau vaiku gimtadieniui,jis buvo puikus!Visiems taip patiko:)Gaivus,lengvas,spalvingas ir labai skanus.Tikrai gaminsiu ji dar ne karta!Aciu uz receptuka:)
AtsakytiPanaikintiPrašau, gaminkite į sveikatą :)
PanaikintiMūsų šeima irgi jį labai mėgsta. Be to galima eksperimentuoti: padą iš sausainių su sviestu pasigaminti ar sviežių braškių įdėti, manau skonio tikrai nesugadintų :)
Taip tikrai,kitam kartui jau planuoju visa mase supilti ant plono biskvito sluoksnio.Manau,bus tik dar gardziau!:)
AtsakytiPanaikintiManau skonio tikrai nesugadinsite. Skanių eksperimentų :)
Panaikintio ar butina liesos grietines det ar galima ir riebesnes tarkim 30%
AtsakytiPanaikintiGalima dėti ir riebesnę tik automatiškai skonis bus "sunkesnis". Aš asmeniškai liesesnės grietinės nekeisčiau riebesne.
PanaikintiDar į greitinės masę bėriau saują migdolų drožlių. Jomis dekoravau ir torto viršų, dėliodama raštą ant šokolado drožlių
AtsakytiPanaikintiGeras variantas, čia tikrai kiekvienas gali panaudoti savo fantaziją :)
Panaikintio Grietinele vietoj grietines tinka?
AtsakytiPanaikintiManau, kad netinka, nes grietinė duoda tokio gaivumo tortui, o grietinėlė yra labai saldi ir sunki (bent jau man). Aš tikrai čia grietinėlės nenaudočiau.
PanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiKaip tinkamai paruošti želatiną? nes neteko su želatina kažką gaminti:)
Sveiki. Aš darau taip:
PanaikintiReikiamą kiekį želatinos sudedu į indą, kurį galėsiu vėliau kaitinti ant viryklės. Užpilu želatiną vandeniu; vandens tiek, kad apsemtų želatinos granules ar miltelius. Palieku 15-20 min., per tą laiką želatina išbrinks. Tada indą statau ant viryklės ir ant silpnos ugnies kaitinu nuolat maišant. Nuo šilumos želatina pradės tirpti, kaitinu (visą laiką maišant), kol nebeliks jokių gabalėlių, turėtų būti skaidrus skystis, čia svarbiausią neužvirinti. Tada nuimu nuo ugnies, maišant truputį ataušinu ir plona srovele vėl maišant įpilu į paruoštą masę. Tikiuosi aiškiai paaiškinau :)
Kulinarijos nesimokiau, taigi nežinau ar tai teisingas būdas, bet man taip ruošiant želatiną viskas puikiai pavyksta.
sveiki, gal iseitu su kondensuotu pienu?
AtsakytiPanaikintiGalima kondensuoto pieno pridėti, bet jau skonis tikrai gausis ne toks, tortas bus riebesnis, sunkesnis ir saldesnis.
Panaikintisveiki,o mazdaug kokio skersmens jusu torto forma?aciu
AtsakytiPanaikintiSveiki. Naudojau 26 cm skersmens torto formą (į mažesnę toks kiekis netiptų, galima į didesnę tada tortas būtų žemesnis).
PanaikintiSveiki, o kiek laiko plakate grietine? bijau neperplakti, bet ruosiuosi siandie gaminti :) labai jau suviliojot siuo recepteliu :)
AtsakytiPanaikintiSveiki. Reikėtų plakti, kol cukrus ištirps,tai neužtunka ilgai. Tiesą sakant, pastaruosius kartus net neplakiau, tik gerai išmaišiau šauktu ir tiek :)
Panaikinti