Įdarui:
500 g maltos mėsos (dažniausiai naudoju kiaulieną)
300 ml virinto vandens
druskos, pipirų arba mėsos prieskonių
Tešlai:
2 kiaušiniai
1/3 arb. šaukštelio druskos
500 ml pieno
1 valg. šaukštas sviesto
apie 1 kg miltų
Gaunasi 29 mini čeburekai.
Į faršą sudedame prieskonius ir įpilame vandens.
Viską gerai išmaišome ir paliekame, kol darysime tešlą.
Išplakame kiaušinius, įdedame druskos. Pieną
užviriname, įdedame sviestą ir jį ištirpiname, paliekame ataušti. Įpilame į
kiaušinius ir išmaišome. Dedame po truputį miltus. Minkome kol tešla nustos
lipti prie rankų. Imame dalį tešlos ir kočiojame apvalų blyną. Tešlą kočioti
plonai, bet kad nebūtų permatoma. Išpjauname norimo dydžio apskritimus, ant jų dėliojame
mėsą. Šonus su šakute gerai suspaudžiame.
Dalį čeburekų kepame įkaitintoje keptuvėje su
truputi aliejaus, o kitus užšaldome.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą