2012 m. gegužės 14 d., pirmadienis

Mini čeburekai

Šį receptą turiu iš savo mamos. Gaminu juos dažnai, dalį užšaldau, puikiai tinka, kai šaldytuvas tuščias, ar kai gaminti noro visai nėra.


Įdarui:
500 g maltos mėsos (dažniausiai naudoju kiaulieną)
300 ml virinto vandens
druskos, pipirų arba mėsos prieskonių

Tešlai:
2 kiaušiniai
1/3 arb. šaukštelio druskos
500 ml pieno
1 valg. šaukštas sviesto
apie 1 kg miltų


Gaunasi 29 mini čeburekai.
Į faršą sudedame prieskonius ir įpilame vandens. Viską gerai išmaišome ir paliekame, kol darysime tešlą.
Išplakame kiaušinius, įdedame druskos. Pieną užviriname, įdedame sviestą ir jį ištirpiname, paliekame ataušti. Įpilame į kiaušinius ir išmaišome. Dedame po truputį miltus. Minkome kol tešla nustos lipti prie rankų. Imame dalį tešlos ir kočiojame apvalų blyną. Tešlą kočioti plonai, bet kad nebūtų permatoma. Išpjauname norimo dydžio apskritimus, ant jų dėliojame mėsą. Šonus su šakute gerai suspaudžiame.
Dalį čeburekų kepame įkaitintoje keptuvėje su truputi aliejaus, o kitus užšaldome.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą