Tešlai:
250 g kvietinių miltų
25 g kukurūzų miltų
25 g pieno miltelių
3 valg. šaukštų cukraus pudros
180 g kambario temperatūros sviesto
3 valg. šaukštų 36% grietinės
50 g pieniško ar juodojo šokolado
Dekoracijai:
šokoladinių sausų dribsnių ausytėms
šokoladinių pagaliukų akytėms
nosytės gali būti iš razinos, džiovintos spanguolės
ar tešlos gabalėlio sumaišyto su kakavos milteliais
Kvietinius miltus sumaišome su kukurūzų
miltais bei pieno milteliais. Sviestą išsukame su grietine bei cukraus pudra
iki vientisos masės. Po to palaipsniui sudedame miltų – pieno mišinį. Suminkome
tešlą. Tešla gaunasi geros konsistencijos, labai gerai minkosi. Šokolado
plytelę susmulkiname į nedidelius gabalėlius, pasiruošiame 48 nedidelius
gabalėlius. Atgnybiame nedidelį tešlos gabalėlį (apie 10 g), rankomis
suformuojame rutuliuką, suplojame lyg darytume cepelinus, į vidų dedame
šokolado gabalėlį ir vėl padarome rutuliuką, turi gautis maždaug lazdyno
riešuto didumo. Ir tai pakartojame su likusia tešla. Dabar iš tešlos rutuliukų
padarome mielus šuniukus. Iš dribsnių padarome ausytes, iš šokoladinių
pagaliukų skirtų tortų puošimui padarome akytes, o nosytę – su tešlos
gabalėliu, į kurį įbėriame šiek tiek kakavos, gerai išminkome ir susukus
nedidelį rutuliuką prilipdome šuniukui nosytę.
Sudedame šuniukus į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir
kepame iki 150°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai pagels. Atvėsiname, o atvėsusius laikome sandariame inde. Jei
aišku sulauks atvėsimo.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą