2014 m. balandžio 26 d., šeštadienis

Griliažiniai sausainiai

Eiliniai sausainiai pagaminti pagal receptą iš knygos "Beatos virtuvė: kepinių knyga", labai skanūs, rekomenduoju!


180 g minkšto sviesto
260 g rudojo cukraus
1 kiaušinis
250 g miltų
10 griliažinių saldainių
100 g juodojo šokolado
žiupsnelio druskos


Griliažinius saldainius susmulkiname grustuvėje. Juodąjį šokoladą susmulkiname stambesniais kvadratėliais. Sviestą su cukrumi ir kiaušiniu išplakame iki purumo. Miltus su druska persijojame ir dalimis sudedame į sviesto masę. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Įdedame šokolado gabaliukus ir saldainius, viską išmaišome.
Drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame iki 190ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iškepę sausainiai bus gana minkšti, bet atvėsę jie sukietės.



Skanaus!

Užkandis - laiveliai

Skanus užkandis papuošiantis stalą (receptas iš čia).


400 g faršo (kiaulienos/jautienos)
1 kiaušinis
2 riekelių batono išmirkytų piene
1 arb. šaukštelio mėgstamų žolelių
3 skiltelių česnako
½ stiklinės sezamo sėklų
žiupsnelio druskos
žiupsnelio pipirų
10 gabalėlių plonai pjaustyto sūrio
duonos
agurko
nedidelio gabalėlio sviesto
aliejaus kepimui

Mėsą paruošiame kaip kotletams, į faršą sudedame batoną (vietoj batono galima dėti varškę ar įtarkuoti žalią bulvę), įspaudžiame česnako skilteles, įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius ir viską gerai suminkome. Iš paruošto faršo darome nedidelius rutuliukus, apvoliojame sezamo sėklose ir kepame ant įkaitinto aliejaus iš visų pusių kol gražiai apskrus. Nusausiname ant popierinio rankšluosčio.
Iš plonai pjaustyto sūrio išpjaustome burias. Ant dantų krapštuko veriame sūrį ir įspaudžiame į faršo rutuliuką.
Iš duonos riekelių išpjauname stačiakampius, patepame šiek tiek sviestu, uždedame riekelę agurko, o ant viršaus įsmeigiame faršo rutuliuką su sūriu.

Skanaus!

Lietiniai su varške

Savaitgalio pusryčiams labai gerai visiems pažįstamas ir puikus patiekalas - lietiniai su varške. Be to galima pasigaminti įvairių skonių, t.y. į varškę įdedame mėgstamos uogienės, ar smulkiai supjaustytų mėgstamų vaisių ar uogų, ar tiesiog įberiame cinamono, žodžiu platus pasirinkimas kiekvienam skoniui :)


5 lietinių
180 g pusriebės varškės
1 valg. šaukšto cukraus
1 valg. šaukšto grietinės
(pagal skonį cinamono, ar uogienės ar vaisių)


Iškepame lietinius. Varškę sumaišome su grietine, cukrumi, galima įdėti cinamono, ar uogienės ar vaisių. Imame vieną lietinį ant jo krašto dedame paruoštos varškės masės, sulankstome (suvyniojame). Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abejų pusių.


Skanaus!

2014 m. balandžio 7 d., pirmadienis

Pica

Kažkurią dieną internete aptikau konkursą "Kepinių akademija" ir pasiryžau sudalyvauti. Pagal pirmą pamoką reikėjo gaminti picos tešlą. Sunku tikrai nebuvo, tik skonis anksčiau gamintų man patiko labiau, gal dėl to, kad visose kepiniuose kur yra soda, tai aš labai jaučiu jos skonį?, kitą kartą ją tikrai pakeisčiau kepimo milteliais. Jei kas norėtų balsuoti (ne tik už mano įkeltus receptus, bet ir kitų dalyvių) tai receptus rasite čia.



70 g margarino
apie 300 g miltų
1 valg. šaukšto aliejaus
1 arb. šaukštelio sodos
125 g grietinės
¼ st. vandens


Ant nedidelės ugnies ištirpiname margariną, paliekame atvėsti. Grietinę sumaišome su soda. Miltus išsijojame, į juos pilame ištirpintą margariną, grietinę sumaišytą su soda, aliejaus, vandnes, maišome ir minkome tešlą, miltų dedame tiek, kad tešla neliptų prie rankų.
Stalviršį pabarstome miltais ir iš paruoštos tešlos plonai iškociojame du picos padus. Patepame picos padus aštriu pomidorų padažu ant vieno pado viršaus dedame plonai pjaustytos dešros, mocarellos sūrio, pomidorų; ant antro – tarkuoto fermentinio sūrio, virtos vištienos ir marinuotų agurkėlių. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.



Skanaus!

2014 m. balandžio 2 d., trečiadienis

Sausainiai ant pagaliuko

Ir dar vienas vaikų džiaugsmas - sausainiai ant pagaliuko (receptas iš Neringos tinklaraščio). Nelabai turėjau kuo papuošti šiuos sausainius, bet vaikams tiko ir toks elementarus saldainiukų pabarstymas.


200 g sausainių (pvz. gaidelis ar selga)
2 valg. šaukštų grietinės
½ arb. šaukštelio vanilinio cukraus
200 g baltojo šokolado
20 g sviesto
pabarstukų


Sausainius susmulkiname, įdedame vanilinio cukraus bei grietinės, viską sumaišykite iki vienalytės masės.
Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius rutuliukus ir įsmeigiame pagaliuką; galima apvalių pagaliukų (kad nenukristų) galiuką pamerkti į išlydytą šokoladą, o po to įsmeigti į rutuliuką.
Susmaigstę pagaliukus į rutuliukus padedame juos bent valandai į šaldytuvą.
Vandens vonelėje išlydome šokoladą su sviestu. Merkiame rutuliuką į šokoladą, gražiai apvoliojame ir įstatome vertikaliai (galima į stiklinę pripiltą ryžių, cukraus ar į jūros putos gabalėlį), kad šokoladas pradėtų džiūti. Baigiant džiūti šokoladui priklijuojame norimus pabarstukus ir paliekame galutinai išdžiūti. Galima pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą.


Skanaus!

Varškės sausainiai su cukrumi

Šių sausainių receptas pastaruoju metu keliauja internete iš vieno tinklaraščio į kitą. Pirmą kartą juos pastebėjau šiame puslapyje ir susigundžiau išbandyti. Gavosi labai skanūs sausainiukai, o pats geriausias dalykas - jų formavimas: vaikams taip patiko šis procesas, kad man neteko suformuoti nei vieno sausainio :)


250 g (180 g) pusriebės varškės
200 g (145 g) minkšto sviesto
300 g (215 g) miltų
1 (0,5) arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
cukraus pabarstymui


Minkštą sviestą išsukame iki purumo, įdedame varškės ir vėl išsukame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, įmaišome šį mišinį į sviesto ir varškės masę. Paruoštą tešlą dedame valandai į šaldytuvą.
Stalviršį pabarstome miltais ir plonai iškočiojame ataušusią varškės tešlą. Iš jos išpjauname apskritimus (apie 8 cm skersmens). Imame viena apskritimą ir viena jo puse paspaudžiame į cukrų, sulenkiame per pusę, kad cukrus būtų viduje ir vėl vienu pusapskritimu paspaudžiame į cukrų ir vėl sulankstome, kad cukrus būtų viduje. Taip sulankstytus sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.


Skanaus!

Kotletai su grikiais

Vakar buvo melagių diena, bet nei aš pati nieko neapgavau, nei mane kas nors apgavo, matyt jau išaugau... O ir nuotaikos visai nėra, vėl dukra serga, viliuosi, kad kada nors pagaliau peraugs :(
Šiandien pateiksiu labai skanius ir paprastai pagaminamus kotletus (receptas iš čia).


500 g mėgstamo faršo
apie 6 valg. šaukštų virtų grikių
1 kiaušinio
druskos, juodųjų pipirų
2 susmulkintų česnako skiltelių
petražolių, krapų.


Visus ingridientus sumaišome, paliekame apie 30 min. Drėgnomis rankomis formuojame kotletukus, dedame juos ant kepimo popieriumi arba folija išklotos skardos ir kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.



Skanaus!