400 g faršo (kiaulienos/jautienos)
1 kiaušinis
2 riekelių batono išmirkytų piene
1 arb. šaukštelio mėgstamų žolelių
3 skiltelių česnako
½ stiklinės sezamo sėklų
žiupsnelio druskos
žiupsnelio pipirų
10 gabalėlių plonai pjaustyto sūrio
duonos
agurko
nedidelio gabalėlio sviesto
aliejaus kepimui
Mėsą paruošiame kaip kotletams, į faršą
sudedame batoną (vietoj batono galima dėti varškę ar įtarkuoti žalią bulvę),
įspaudžiame česnako skilteles, įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius ir viską
gerai suminkome. Iš paruošto faršo darome nedidelius rutuliukus, apvoliojame
sezamo sėklose ir kepame ant įkaitinto aliejaus iš visų pusių kol gražiai
apskrus. Nusausiname ant popierinio rankšluosčio.
Iš plonai pjaustyto sūrio išpjaustome burias.
Ant dantų krapštuko veriame sūrį ir įspaudžiame į faršo rutuliuką.
Iš duonos riekelių išpjauname stačiakampius,
patepame šiek tiek sviestu, uždedame riekelę agurko, o ant viršaus įsmeigiame
faršo rutuliuką su sūriu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą