Padui:
250 g sausainių (naudojau Gaidelis)
130 g minkšto sviesto
Sūrio sluoksniui:
500 g mascarpone
200 ml plakamosios grietinėlės
3 kiaušinių trynių
5 valg. šaukštų cukraus
3 valg. šaukštų želatinos
30 g juodojo šokolado
400-500 g braškių
Sausainius sutrupiname ir sumaišome su minkštu
sviestu. Torto formą išklojame kepimo popieriumi. Ant jo supilame paruoštus
sausainius, tvirtas suspaudžiame, kad būtų tvirtas pagrindas. Braškes
perpjauname išilgai ir braškių puselėmis išklojame tortinės sieneles (braškių
vidinę pusę dedame prie tortinės sienelės). Formą įdedame į šaldytuvą kol
paruošime kremą.
Kiaušinio trynius išplakame su cukrumi. Kitame
dubenyje išplakame grietinėlę. Kiaušinio trynius sumaišome su mascarpone sūriu
bei išplakta grietinėle. Supjaustome gabalėliais apie 100 g braškių. Sudedame
jas į kremą. Želatiną užpilame šiltu vandeniu ir ištirpiname. Paruoštą želatiną
įpilame į sūrio masę ir išmaišome. Paruoštą kremą supilame ant paruošto
sausainių pagrindo. Ant viršaus užbarstome tarkuoto šokolado. Statome į
šaldytuvą, kad sustingtų ir papuošiame braškėmis.
Skanaus!
Braškių torčiukai karaliauja visuose bloguose :) kaip gaila, kad tas braškių sezonas taip greitai praeina...
AtsakytiPanaikintiVisiškai sutinku, labai gaila, kad braškių sezonas taip greitai praeina nes desertai su braškėmis yra nepakartojami :)
Panaikintio kaip su žaliu kiaušinio tryniu, ji rimtai galima valgyti žalią?
AtsakytiPanaikintiTikrai taip, šis tortas labai skanus. Ragavo tikrai nemažai žmonių ir visų jų buvo išgirtas.
Panaikinti