2012 m. birželio 26 d., antradienis

Varškės pyragas su braškėmis

Šį receptą radau Ilonos bloge. Pirmą kartą gaminau tiksliai pagal receptą, tai sakyčiau, kad gavosi storokas padas, tad šį kartą sumažinau biskvito kiekį. Dabar įdėjau kaimiškus kiaušinius, todėl varškės masė gavosi geltona, skoniui tai nesutrukdė, tik išvaizdai. Skonis patiko, braškės suteikė pyragui gaivumo.


Pagrindui:
6 valg. šaukštų miltų
4 valg. šaukštų cukraus
4 kiaušiniai
½ arb. šaukštelio vanilės aromato
100-120 g džemo (aš naudojau braškinį)
sviesto ir džiūvėsėlių (formai patepti)

 Varškės masei:
500 g varškės
150 g cukraus
50 g sviesto
5 kiaušiniai
4 valg. šaukštų bulvių krakmolo
1 valg. šaukšto aguonų

Braškių masei:
400-500 g braškių
1 pak. (12 g) tortu želė


Trynius atskiriame nuo baltymų ir ištriname su cukrumi. Į juos suberiame miltus, įpilame vanilės aromato ir išmaišome. Paskui į tešlą sudedame išplaktus iki putų baltymus ir atsargiai išmaišome. Tešlą supilame į sviestu ir džiūvėsėliais išteptą 26 cm torto formą. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iškepusį biskvitą aptepame džemu.
Varškę išsukame su cukrumi iki vientisos masės, į ją sudedame kiaušinių trynius, sviestą, krakmolą, aguonas, išmaišome. Įdedame iki putų išplaktus baltymus. Atsargiai išmaišome ir sukrečiame ant iškepto ir džemu aptepto biskvito. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje dar 25 min.
Atvėsinus puošiame braškėmis ir užpilame žele skirta puošti tortams.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą