Pagrindui:
6 valg. šaukštų miltų
4 valg. šaukštų cukraus
4 kiaušiniai
½ arb. šaukštelio vanilės aromato
100-120 g džemo (aš naudojau braškinį)
sviesto ir džiūvėsėlių (formai patepti)
Varškės
masei:
500 g varškės
150 g cukraus
50 g sviesto
5 kiaušiniai
4 valg. šaukštų bulvių krakmolo
1 valg. šaukšto aguonų
Braškių masei:
400-500 g braškių
1 pak. (12 g) tortu želė
Trynius atskiriame nuo baltymų ir ištriname su
cukrumi. Į juos suberiame miltus, įpilame vanilės aromato ir išmaišome. Paskui
į tešlą sudedame išplaktus iki putų baltymus ir atsargiai išmaišome. Tešlą
supilame į sviestu ir džiūvėsėliais išteptą 26 cm torto formą. Kepame iki 1750C
įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iškepusį biskvitą aptepame džemu.
Varškę išsukame su cukrumi iki vientisos
masės, į ją sudedame kiaušinių trynius, sviestą, krakmolą, aguonas, išmaišome.
Įdedame iki putų išplaktus baltymus. Atsargiai išmaišome ir sukrečiame ant
iškepto ir džemu aptepto biskvito. Kepame iki 1750C įkaitintoje
orkaitėje dar 25 min.
Atvėsinus puošiame braškėmis ir užpilame žele
skirta puošti tortams.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą