2012 m. birželio 27 d., trečiadienis

Pyragas su braškėmis

Šį receptą, tiksliau nuorodą į receptą gavau nuo savo sesers. Labai skanus pyragas, gaminsiu tikrai ne kartą. Kaip aš mėgstu braškių sezoną, mmm. Tik gaila kad gana ne ilgai jis trunka. Kai jau braškių nebebus, galima pyragą kepti ir su kitais mėgstamais vaisiais ar uogomis.



200 g sviesto
200 g smulkaus cukraus
4 kiaušiniai
200 g miltų
60 g bulvių krakmolo
1 arb. šaukštelio vanilinio aromato
1 valg. šaukšto acto
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
400-500 g braškių


Minkštą sviestą išsukame iki baltumo, įdedame cukrų ir vanilinio aromato ir vėl išsukame. Įdedame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant, po to įpilame acto. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir bulvių krakmolu ir palaipsniui įdedame į sviesto masę. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Paruoštoje kepimo formoje paskirstome tešlą. Braškes nuplauname, didesnes perpjauname pusiau ir išdeliojame tešlos viršuje. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min.


Skanaus!

26 komentarai:

  1. labai jau sauniai atrodo,o kokio skersmens kepimo forma?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir yra labai, labai skanus. O kepimo formą naudojau 26 cm skersmens.

      Panaikinti
  2. Aš šį pyragą kepiau 28 cm skersmens formoje. Per vidurį dėjau silikonines formas keksiukams, nes nieko kito neturėjau. Tešlos gaunasi nemažai ir dar kepant auga. Manau, forma turėtų būti ne mažesnė 25 cm :))
    Ir kepėme trumpiau :) Nuo orkaitės labai priklauso.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, forma turėtų būti nemaža, nes kitaip gausis storas tešlos sluoksnis, o vaisių mažai. Nors kam kaip patinka.
      Paragavus Tavo iškepto šito pyrago negalima atsispirti jo skoniui, kol braškių sezonas tęsiasi reikia suspėti dar pagaminti. Dar kartą ačiū už receptą :)

      Panaikinti
  3. Tai va,kepiau jau du kartus si pyraga,be galo skanus ir aromatingas:)tik man abu kartus uogos atsirado apacioje,bet pyrago skonis del to nenukentejo,kazka ne taip darau,aciu uz gera recepta:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašau, labai malonu išgirsti gerą atsiliepimą :) Šis pyragas mano vyrui tapo mėgstamiausiu, tai kepiau jau ne kartą ir visada uogos likdavo ant viršaus. Mano supratimu uogos ant dugno galėjo atsirasti dėl dviejų priežasčių: per skysta gavosi tešla (per mažai miltų) arba per giliai jas įstumėte, kad kildama tešla jas "suvalgė". Bet džiugu, kad skonis patiko :)

      Panaikinti
  4. I pyraga deti acto? Kazkaip nesiderina. Gal geriau citrinos sulciu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gaminau jau ne kartą, dariau tiksliai pagal receptą ir dėjau acto. Jo skonio tikrai nesijautė, o pyragas nuostabus. Galite pabandyti įpilti citrinos sulčių, bet aš acto jomis nekeisčiau. Laukiu nesulaukiu braškių sezono :)

      Panaikinti
  5. As kepu tokio pat recepto obuoliu pyraga. Tik! vietoje acto dedu 1/2 citrinos sulciu ir nededu krakmolo. Pyragas tikrai labai skanus: minkstas, purus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikiu, kad prie obuolių puikiai tinka citrinos sultys. Šiame pyrage su braškėmis manau skonis nuo jų truputį pasikeistų.

      Panaikinti
  6. Sis pyragas tapo sio sezono musu seimos atradimas! Jau kepu kelinta karta! Actas tikrai nesijaucia.Didelis Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, labai džiaugiuosi!
      Mums jis irgi labai patinka, dar šiais metais negaminau, bet tikrai gaminsiu :)

      Panaikinti
  7. Isbandytas ir su silauogemis! Pyragas favoritas!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ką tik iškepiau, dar šiltas:) Labai gero skonio, nesitikėjau. Toliau kepsiu su visom pasirodžiusiom uogelėm. Sėkmės Justynai kūryboje:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Vakar išbandytas ir šeimynykščių įvertintas aukštais balais. O man smagu, kad sunaudojom braškių likučius:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kažin, ar pavyktų su šaldytom braškėm?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, kad galima bandyti, nes kepant braškės vis tiek subliukšta. Jei bandysite, parašykite ar pavyko, įdomu 😊

      Panaikinti
    2. Pavyko ir nesubliuško:) atšilusias braškes gerai nuvarvinau, jos liko pyrago paviršiuje, pyragas neįmirko ir gražiai iškilo:)

      Panaikinti
    3. Super :) ačiū Jums, kad pasidalinote :)

      Panaikinti
  11. labai skanus pyragas, siandien isbandziau pagal si recepta, rekomenduoju.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Kazin ar galima su konservuotom uogom? Gal bandėte ?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Labai patiko, drėgnas, kvapnus, ačy už receptą

    AtsakytiPanaikinti