200 g sviesto
200 g smulkaus cukraus
4 kiaušiniai
200 g miltų
60 g bulvių krakmolo
1 arb. šaukštelio vanilinio aromato
1 valg. šaukšto acto
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
400-500 g braškių
Minkštą sviestą išsukame iki baltumo, įdedame
cukrų ir vanilinio aromato ir vėl išsukame. Įdedame kiaušinius, po kiekvieno
gerai išplakant, po to įpilame acto. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir
bulvių krakmolu ir palaipsniui įdedame į sviesto masę. Maišome, kol tešla taps
vienalytė. Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais.
Paruoštoje kepimo formoje paskirstome tešlą. Braškes nuplauname, didesnes
perpjauname pusiau ir išdeliojame tešlos viršuje. Kepame iki 1750C
įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min.
Skanaus!
labai jau sauniai atrodo,o kokio skersmens kepimo forma?
AtsakytiPanaikintiIr yra labai, labai skanus. O kepimo formą naudojau 26 cm skersmens.
PanaikintiAš šį pyragą kepiau 28 cm skersmens formoje. Per vidurį dėjau silikonines formas keksiukams, nes nieko kito neturėjau. Tešlos gaunasi nemažai ir dar kepant auga. Manau, forma turėtų būti ne mažesnė 25 cm :))
AtsakytiPanaikintiIr kepėme trumpiau :) Nuo orkaitės labai priklauso.
Taip, forma turėtų būti nemaža, nes kitaip gausis storas tešlos sluoksnis, o vaisių mažai. Nors kam kaip patinka.
PanaikintiParagavus Tavo iškepto šito pyrago negalima atsispirti jo skoniui, kol braškių sezonas tęsiasi reikia suspėti dar pagaminti. Dar kartą ačiū už receptą :)
Tai va,kepiau jau du kartus si pyraga,be galo skanus ir aromatingas:)tik man abu kartus uogos atsirado apacioje,bet pyrago skonis del to nenukentejo,kazka ne taip darau,aciu uz gera recepta:)
AtsakytiPanaikintiPrašau, labai malonu išgirsti gerą atsiliepimą :) Šis pyragas mano vyrui tapo mėgstamiausiu, tai kepiau jau ne kartą ir visada uogos likdavo ant viršaus. Mano supratimu uogos ant dugno galėjo atsirasti dėl dviejų priežasčių: per skysta gavosi tešla (per mažai miltų) arba per giliai jas įstumėte, kad kildama tešla jas "suvalgė". Bet džiugu, kad skonis patiko :)
PanaikintiI pyraga deti acto? Kazkaip nesiderina. Gal geriau citrinos sulciu?
AtsakytiPanaikintiGaminau jau ne kartą, dariau tiksliai pagal receptą ir dėjau acto. Jo skonio tikrai nesijautė, o pyragas nuostabus. Galite pabandyti įpilti citrinos sulčių, bet aš acto jomis nekeisčiau. Laukiu nesulaukiu braškių sezono :)
PanaikintiAs kepu tokio pat recepto obuoliu pyraga. Tik! vietoje acto dedu 1/2 citrinos sulciu ir nededu krakmolo. Pyragas tikrai labai skanus: minkstas, purus.
AtsakytiPanaikintiTikiu, kad prie obuolių puikiai tinka citrinos sultys. Šiame pyrage su braškėmis manau skonis nuo jų truputį pasikeistų.
PanaikintiSis pyragas tapo sio sezono musu seimos atradimas! Jau kepu kelinta karta! Actas tikrai nesijaucia.Didelis Aciu!
AtsakytiPanaikintiSmagu, labai džiaugiuosi!
PanaikintiMums jis irgi labai patinka, dar šiais metais negaminau, bet tikrai gaminsiu :)
Isbandytas ir su silauogemis! Pyragas favoritas!
AtsakytiPanaikintiKą tik iškepiau, dar šiltas:) Labai gero skonio, nesitikėjau. Toliau kepsiu su visom pasirodžiusiom uogelėm. Sėkmės Justynai kūryboje:)
AtsakytiPanaikintiAčiū :) Smagu, kad patiko :)
PanaikintiLabai skanus :)
AtsakytiPanaikintiVakar išbandytas ir šeimynykščių įvertintas aukštais balais. O man smagu, kad sunaudojom braškių likučius:)
AtsakytiPanaikintiKažin, ar pavyktų su šaldytom braškėm?
AtsakytiPanaikintiManau, kad galima bandyti, nes kepant braškės vis tiek subliukšta. Jei bandysite, parašykite ar pavyko, įdomu 😊
PanaikintiPavyko ir nesubliuško:) atšilusias braškes gerai nuvarvinau, jos liko pyrago paviršiuje, pyragas neįmirko ir gražiai iškilo:)
PanaikintiSuper :) ačiū Jums, kad pasidalinote :)
Panaikintilabai skanus pyragas, siandien isbandziau pagal si recepta, rekomenduoju.
AtsakytiPanaikintikepu nepirma karta labai skanus...
AtsakytiPanaikintiKazin ar galima su konservuotom uogom? Gal bandėte ?
AtsakytiPanaikintiNebandžiau, bet manau skaniai gautųsi.
PanaikintiLabai patiko, drėgnas, kvapnus, ačy už receptą
AtsakytiPanaikinti