Šį kartą išbandžiau eklerio viniotinį padaryti labiau traškų. Viršutinis sluoksnis - autorės idėja, o ingridientai jau pagal anskčiau keptą Obuolių pyragą su traškia viršūne. Tik ten buvo trupiniai, o čia norėjosi ištisinio sluoksnio, tai teko pakeisti truputį kiekius, kad galima būtų iškočioti ir užkloti vyniotinį.
Palieku originalaus tinginių eklero vaizdo įrašą ir receptą čia
Tešlai:
Palieku originalaus tinginių eklero vaizdo įrašą ir receptą čia
Tešlai:
125g pieno
125g vandens
100g sviesto
30g cukraus
5g druskos
150g miltų
5 kiaušinių
Traškiam viršui:
Kremui:
100g mascarpone
100g philadelphia
200g grietinėlės
20g cukraus pudros
125g vandens
100g sviesto
30g cukraus
5g druskos
150g miltų
5 kiaušinių
Traškiam viršui:
70g sviesto
90g cukraus
90g miltų
Kremui:
100g mascarpone
100g philadelphia
200g grietinėlės
20g cukraus pudros
Pagardai:
100g lazdyno riešutų praline pastos (galima pasigaminti pačiam, receptas čia)
80g skudintų lazdyno riešutų
100g lazdyno riešutų praline pastos (galima pasigaminti pačiam, receptas čia)
80g skudintų lazdyno riešutų
Ruošiame viršutinį sluoksnį.
Į dubenį suberiame miltus ir cukrų. Įdedame šaltą kubeliais supjaustytą sviestą. Pirštais sutriname masę iki trupinių. Minkome, kol viskas sulimpa. Labai plonai iškočiojame (kad dydis maždaug atitktų vyniotinio plotą, geriausia kočioti tarp kepimo popieriaus lakštų) ir dedame į šaldytuvą.
Eklero kepimas.
Į prikaistuvį supilame pieną, vandenį, sudedame sviestą, suberiame cukrų ir druską ir kaitiname iki užvirimo. Kai skystis užverda, nuimame nuo ugnies ir iš karto suberiame miltus, maišome, kol neliks sausų miltų. Puodą gražiname ant ugnies ir kaitindami dar pamaišome, kad nugaruotų skystis. Truputį pravesiname ir po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išmaišant. Gautą tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir paskirstome kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
Eklero kepimas.
Į prikaistuvį supilame pieną, vandenį, sudedame sviestą, suberiame cukrų ir druską ir kaitiname iki užvirimo. Kai skystis užverda, nuimame nuo ugnies ir iš karto suberiame miltus, maišome, kol neliks sausų miltų. Puodą gražiname ant ugnies ir kaitindami dar pamaišome, kad nugaruotų skystis. Truputį pravesiname ir po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išmaišant. Gautą tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir paskirstome kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
Ištraukiame sušaldytą viršutinį vyniotinio sluoksnį, jį pupjaustome / sulaužome mažesniais gabalėliais ir dedame ant vyniotinio viršaus (gali likti tarpų).
Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje (režimas viršus apačia) maždaug 30min. nedarinėjant durelių.
Iškepus ištraukiame iš orkaitės ir atvėsiname.
Kremui viską sudedame į indą ir išplakame iki standaus kremo.
Vyniotinį apverčiame, užtepame praline pastos, užtepame kremą, užberiame smulkintų lazdyno riešutų ir susukame.
Paliekame šaldytuve apie 2-3 valandas.
Skanaus!
Iškepus ištraukiame iš orkaitės ir atvėsiname.
Kremui viską sudedame į indą ir išplakame iki standaus kremo.
Vyniotinį apverčiame, užtepame praline pastos, užtepame kremą, užberiame smulkintų lazdyno riešutų ir susukame.
Paliekame šaldytuve apie 2-3 valandas.
Skanaus!