2025 m. balandžio 13 d., sekmadienis

Riešutų praline pasta

Dažnai kepinių receptuose naudojama riešutų pasta - praline. Pirktinė yra brangi, o pasidaryti pačiam ne taip jau ir sudėtinga. Riešutus galima rinkti kokius tik norime. Svarbu turėti gerą trintuvą (nes silpnesnį tikrai galima nesunkiai sudeginti).


300g lazdyno riešutų (arba kitų, kokių norisi)
200g cukraus
3 valg. šaukštų vandens



Lazdyno riešutus skrudiname sausoje keptuvėje arba orkaitėje. Atvėsiname ir nuimame luobeles.
Į puodą storu dugnu suberiame cukrų, įpilame vandens ir kaitiname kol cukrus ištirps iki gražios gintarinės spalvos (tik nesudeginame). Gautą masę paskirstome ant silikoninio kilimėlio ir paliekame atvėsti.
Į trintuvą sudedame riešutus ir sulaužytą tirpintą cukrų. Triname kol gausime skystą pastą (man užtruko apie 10min.).
Pagamintą pastą galime laikyti šaldytuve apie 3 mėnesius.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą