2022 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Pica

Pica yra vienas mėgstamiausių patiekalų mūsų šeimoje. Skonį puikiai galima pasireguliuoti pagal save, galima tiesiog nusižiūrėti picerijoje kas su kuo dera ir taip pritaikyti kiekvieno skoniui. darbo nedaug, o rezultatas tobulas!
                                    

300 ml šilto pieno
2 valg. šaukštų aliejaus
1 arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio cukraus
7 g sausų mielių
500 g miltų

Priedai:
Pomidorų padažas
Šoninė
Kumpis
Fermentinis sūris
Mozzarella sūris

                                      

Pieną ir aliejų supilame į karščiui atsparų indą, suberiame cukrų ir druską. Pašildome.
Miltus sumaišome su mielėmis. Dalimis suberiame į pašildytą pieną ir užminkome tešlą. Minkome apie 10 min., daugiau miltų neberiame.
Išminkytą tešlą paliekame šiltoje vietoje apie 1-2 val. (kol pakils dvigubai).
Paimame pusę tešlos ir iškočiojame ploną apskritimą (per visą skardą). Dedame jį ant kepimo popieriaus. Užtepame pomidorų padažu, ant viršaus sudedame tai ką mėgstame.
Orkaitę ir skardą įkaitiname iki 200°C. Sudedame paruoštą picą į karštą skardą ir kepame apie 12-15 min.

                                        

                                        

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą