Šiandien pasidalinsiu receptu, pagal kurį darau kibinus su sprandine. Labai paprasti produktai, tiesa procesas truputį užtrunka, bet tikrai verta padirbėti! Be to juos galima pasigaminti su mėgstamu įdaru.
Tešlai:
450 g sviesto
1 kg miltų
200 g grietinės
4 kiaušiniai
1 arb. šaukštelio druskos
Įdarui:
1 kg sprandinės
svogūnų
50 g sviesto
mėgstamų prieskonių (druska, juodieji pipirai, česnakų granulės, raudonoji paprika)
50 g sviesto
mėgstamų prieskonių (druska, juodieji pipirai, česnakų granulės, raudonoji paprika)
vandens
Kiaušinio kibinų aptepimui
Ant stalviršio suberiame miltus. Su burokine tarka įtarkuojame šaltą sviestą, piršatsi sutriname iki trupinių.
Atskirame inde paplakame kiašinį, sudedame grietinę, druską ir išmaišome.
Miltų ir sviesto trupiniuose padarome duobutę ir pulimae kiaušinio ir grietinės masę. Užminkome tešlą. Suviniojame ją į maistinę plėvelę ir paliekame 1 valandai šaldytuve.
Sprandinę smulkiai supjaustome, sudedame prieskonius, minkštą sviestą, įpilame vandens ir išmaišome.
Paimame dalį atšalusios tešlos, iškočiojame, išpjausname apskritimus. Sudedame įdaro ir gražiai susukame. Sudedame juos kepimo popieriumi išklotoje skardoje, aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
Galma patiekti su sultiniu.
Kiaušinio kibinų aptepimui
Atskirame inde paplakame kiašinį, sudedame grietinę, druską ir išmaišome.
Miltų ir sviesto trupiniuose padarome duobutę ir pulimae kiaušinio ir grietinės masę. Užminkome tešlą. Suviniojame ją į maistinę plėvelę ir paliekame 1 valandai šaldytuve.
Sprandinę smulkiai supjaustome, sudedame prieskonius, minkštą sviestą, įpilame vandens ir išmaišome.
Paimame dalį atšalusios tešlos, iškočiojame, išpjausname apskritimus. Sudedame įdaro ir gražiai susukame. Sudedame juos kepimo popieriumi išklotoje skardoje, aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
Galma patiekti su sultiniu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą