Mūsų šeimoje yra kelios sriubos, kurias mėgsta visi ir kurias dažniausiai ir verdu. Bet retkarčiais namie turime dvejų skonių sriubas, nes labai mėgstu atrasti kažką naujo. Tad naujovė yra man su vyru, o įprasto skonio - vaikams. Šį kartą išbandžiau pomidorinę kopūstų sriubą (receptas iš čia). Patiko labai, šį kartą ir dukra prie mūsų prisijungė, be to visi prašė pakartoti.
3 valg. šaukštų aliejaus
300 g vištienos (naudojau šlaunelių mėsą)
1 svogūno
2 didesnių skiltelių česnako
1 morka
2 didesnių bulvių
1,5 l verdančio vandens
1 arb. šaukštelio druskos
1/4 arb. šaukštelio juodųjų pipirų
1/4 arb. šaukštelio rūkytos aitriosios paprikos miltelių
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
Į puodą supilame aliejų, suberiame gabaliukais supjaustytą vištieną ir kelias minutes apkepame. Sudedame smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką, vėl apkepame. Sudedame tarkuotą morką, dar pakepame. Galiausiai sudedame gabaliukais supjaustytas bulves ir smulkintą kopūstą. Viską karts nuo karto maišant kepame apie 10 min. Tada suberiame prieskonius ir supilame verdantį vandenį. Kai užvirs verdame 20 min. Po to sudedame konservuotus pomidorus ir dar verdame 10 min.
Skanaus!