Pyrago receptą radau čia. Pavadinau jį kaimišku, nes jo skonis priminė man vaikystėje kaime valgytą senelės keptą pyragą. Drėgnas, kvapnus, lengvai ir greitai pagaminamas.
170 g miltų,
100 g manų kruopų
250 g grietinės (galima keisti kefyru)
120 g cukraus
60 g sviesto
2 kiaušiniai
100 g razinų
200 g kreminės varškės
1 arb. šaukštelio valgomosios sodos
Sulaistymui:
100 ml pieno
1 valg. šaukšto cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
Razinas išplauname karštame vandenyje, paliekame išdžiūti.
Išlydome sviestą, įberiame cukraus, išmaišome. Šiek tiek paplakame kiaušinius, juos įpilame į sviesto masę, išmaišome. Įmaišome ir grietinę, kurioje nugesinome sodą. Tuomet beriame manų kruopas ir miltus. Sudedame varškę, razinas ir gerai viską išmaišome.
Sudedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepame iki 180⁰C įkaitintoje orkaitėje 35-40min.
Sulaistymui pašildome pieną suberiame cukrų ir vanilinį cukrų, maišome, kol pastarasis ištirps.
Iškepusį pyragą sulaistome saldžiu pienu ir leidžiame jam įsigerti.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą