2024 m. balandžio 16 d., antradienis

Kaimiškas pyragas

Pyrago receptą radau čia. Pavadinau jį kaimišku, nes jo skonis priminė man vaikystėje kaime valgytą senelės keptą pyragą. Drėgnas, kvapnus, lengvai ir greitai pagaminamas.


170 g miltų,
100 g manų kruopų
250 g grietinės (galima keisti kefyru)
120 g cukraus
60 g sviesto
2 kiaušiniai
100 g razinų
200 g kreminės varškės
1 arb. šaukštelio valgomosios sodos

Sulaistymui:
100 ml pieno
1 valg. šaukšto cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus


Razinas išplauname karštame vandenyje, paliekame išdžiūti.
Išlydome sviestą, įberiame cukraus, išmaišome. Šiek tiek paplakame kiaušinius, juos įpilame į sviesto masę, išmaišome. Įmaišome ir grietinę, kurioje nugesinome sodą. Tuomet beriame manų kruopas ir miltus. Sudedame varškę, razinas ir gerai viską išmaišome.
Sudedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35-40min.
Sulaistymui pašildome pieną suberiame cukrų ir vanilinį cukrų, maišome, kol pastarasis ištirps.
Iškepusį pyragą sulaistome saldžiu pienu ir leidžiame jam įsigerti.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą