2024 m. balandžio 16 d., antradienis

Žemaičių blynai

Labai mėgstu žemaičių blynus, man jie primena vaikystę, skaniausi buvo mamos gaminti su maltos mėsos ar grybų įdaru. Pačios gaminti irgi yra skanūs (recepto šaltinis čia), labai tinka greitiems pietums ar vakarienei, kai bulvių masė ir įdaras yra paruošti iš vakaro.


Blynų bulvių masei:
15 vidutinio dydžio bulvių
2 kiaušinių
3 valg. šaukštų miltų
3 valg. šaukštų krakmolo
1 arb. šaukštelio druskos

Blynų įdarui:
300 g maltos mėsos
1 svogūno
druskos, juodųjų pipirų

Padažui:
150 g grietinės
150 g pieno
1 valg. šaukšto sviesto
1 arb. šaukštelio miltų
1 skiltelės česnako
šviežių krapų


Išverdame bulves su lupena, kai atvės, nulupame. Tuomet sumalame ir sudedame kiaušinius, miltus, krakmolą ir druską, viską gerai išminkome.
Maltą mėsą pakepiname keptuvėje, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardiname druska ir juodaisiais pipirais.
Į bulvių masę dedame įdaro ir formuojame paplotėlius. Apkepame iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudedame į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
Padažui keptuvėje išlydome sviestą, sudedame smulkiai supjaustytą česnaką. Supilame išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitiname keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudedame krapus.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą