2024 m. kovo 16 d., šeštadienis

Keptų burokėlių salotos su avinžirniais ir žirneliais

Visai neseniai susipažinau su keptų burokėlių skoniu ir... įsimylėjau. Taip iškepti burokėliai man žymiai skanesni už virtus. Šių salotų receptą radau čia. Paprasta, greita ir labai skanu!


100g avinžirnių virtų
100g burokėlių
100g žaliųjų žirnelių (šviežių arba šaldytų)
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį


Burokėlius nulupame, nuplauname, nusausiname ir truputį aptepame aliejumi, susukame į foliją ir
kepame iki 180°C  laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min.
Iškepusius burokėlius nulupame ir supjaustome mažais kubeliais.
Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus apkepame virtus aviržirnius ir žaliuosius žirnelius.
Dubenyje sumaišome keptus susmulkintus burokėlius su avinžirniais ir žirneliais.
Viską išmaišome ir pagardiname prieskoniais.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą