2022 m. sausio 28 d., penktadienis

Kiaulienos guliašas

Labai skanus, paprastas patiekalas man asmeniškai primenantis vaikystę. Receptas iš visur ir iš niekur, tiesiog tradiciniai ingridientai, pagaminimas ir puikus patiekalas amt stalo.


800 g kiaulienos
druskos, juodųjų pipirų, česnako granulių
2 morkų
2 svogūnų

Padažui:
2 valg. šaukštų grietinės
3 valg. šaukštų pomidorų padažo
vandens


Kiaulieną supjaustome mažesniais gabalėliais, įberiame druskos, juodųjų pipirų ir česnako granulių, išmaišome ir pusvalandžiui paliekame šaldytuve. Tada mėsą sudedame į gilesnę keptuvę ir pakepiname. Po to įpilame vandens, kad apsemtų ir troškiname. Kol mėsa troškinasi, sutarkuojame morkas ir smulkiai supjaustome svogūnus. Juos pakepiname keptuvėje ir sudedame į puodą su mėsa.

Padažui nusemiame truputį sultinio nuo troškinamos mėsos, įdedame grietinės, pomidorų padažo ir miltų, viską gerai išmaišome. Viską dar šiek tiek patroškiname, kol padažas sutirštės.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą