2014 m. lapkričio 15 d., šeštadienis

Šokoladinis tinginys

Tinginys nėra vienas iš labiausiai mėgstamų desertų mūsų šeimoje, bet kartais kyla noras pasigaminti ir jį, juo labiau visokiausių jo gaminimo receptų yra tikrai įvairių. Šitas iš knygos „Beatos virtuvė“. Gaminimas kaip ir įprasta tinginiui lengvas ir greitas, o rezultatas tikrai puikus, šokolado skonis čia labai, labai tinka. Rekomenduoju :)


2 pak. sausainių pvz. Gaidelis (360 g)
100 g riešutų (naudojau graikinius)
100 g juodojo šokolado
100 g pieninio šokolado
120 g sviesto
indelis saldinto sutirštinto pieno (385 g)


Maždaug 150 g sausainių sutriname iki trupinių (sumaliau blenderyje), likusius – susmulkiname rankomis, įberiame riešutus, galime ir juos truputį „palaužyti“. Sviestą su šokoladu ištirpiname garų vonelėje ir sumaišome su sutirštintu pienu. Skystą šokolado masę supilame ant sausainių ir riešutų, sumaišome šaukštu, sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą, paspaudžiame, kad viskas gerai sugultų, uždengiame popieriaus kraštais ir dedame į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą