Biskvitui:
4 kiaušinio tryniai
40 g cukraus pudros
3 kiaušinio baltymai
žiupsnelio druskos
40 g cukraus
40 g krakmolo
40 g miltų
Kremui:
250 g mascarponės
60 g natūralaus jogurto
50 ml neriebios grietinėlės
50 g cukraus
1 valg. šaukšto želatinos
Biskvito sulaistymui:
apie 150 ml saldintos stiprios kavos
Pyragaičių apibarstymui:
50 g pieninio/juodo/balto šokolado
Biskvito kepimas:
Cukrų sumaišome su krakmolu. Kiaušinio
baltymus plakame su druska, kai suputoja po šaukštą beriame cukraus-krakmolo
mišinio. Plakame iki standumo. Atsidedame į šoną.
Kiaušinio trynius išplakame su cukraus pudra
iki baltumo. Tada į šią masę įdedame 1/3 baltymų masės, lengvai išmaišome.
Įsijojame miltus, išmaišome ir sudėjus likusius baltymus atsargiai sujungiame
viską.
Orkaitės skardą išklojame kepimo popieriumi ir
ant šio paskleidžiame tolygiai biskvito tešlą. Kepame iki 200°C įkaitintoje
orkaitėje apie 8-10 min. Iškepusį biskvitą išverčiame ant kito kepimo
popieriaus lapo ir tą lapą, kuris kepė, nuimame. Leidžiame galutinai ataušti.
Pasidarome kavos ir paliekame ataušti.
Kremo paruošimas:
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame apie
10 min., kad išbrinktų. Kremui mascarpone sumaišome su cukraus pudra, jogurtu
ir grietinėle. Gerai išmaišome, kad kremas būtų tolygus, be gumurėlių.
Išbrinkusią želatiną ant viryklės pašildome, kad ištirptų, truputį atvėsiname ir
plona srovele maišant įpilame į kremą.
Pyragaičių surinkimas:
Iškepusį ir atvėsusį biskvitą supjaustome į
tris vienodo pločio juostas. Pirmą konditeriniu teptuku apšlakstome kava,
uždedame 1/3 paruošto kremo, jį paskirstome, ant viršaus dedame antrą biskvito
juostą, ją apšlakstome kava ir ant jos paskirstome dar 1/3 kremo, pakartojame tą
patį su paskutine juosta ir likusiu kremu. Šokoladą sutarkuojame ir juo
apibarstome pyragą.
Paruoštą pyragą dedame į šaldytuvą min. 2
valandom. Po to išimame, apipjaustome nelygius šonus ir supjaustome norimo
dydžio gabalėliais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą