Biskvitui:
5 kiaušiniai
250 g cukraus
100 ml plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
40 g aguonų
160 g miltų
1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
500 ml plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
500 ml naturalaus jogurto
½ indelio (apie 200 g) sutirštinto saldinto
kondensuoto pieno
3 valg. šaukštų želatinos
Sirupui:
100 g degtinės (tortas numatytas ir vaikams,
tai naudojau vandenį)
½ indelio (apie 200 g) sutirštinto saldinto
kondensuoto pieno
Biskvito paruošimas.
Plakame kiaušinius su cukrumi geras 5 minutes,
kad masė kaip reikia suputuotų ir pabaltų. Po to pamažu pilame grietinėlę ir
toliau plakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir aguonomis. Miltų
mišinį suberaime į kiaušinių masę ir pamažu išmaišome. Kepimo formos dugną
(naudojau 26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi, o šonus aptepame
sviestu. Į paruoštą formą supilame biskvito tešlą ir kepame iki 190ºC
įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Kremas.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame
išbrinkti. Grietinėlę lengvai išplakame, kad šiek tiek pastandėtų. Tada
supilame kondensuotą pieną, išmaišome. Įmaišome jogurtą (gausis gana skysta
masė).
Išbrinkusią želatiną ant silpnos ugnies
ištirpiname, minutėlę maišant atvėsiname ir plona srovele (maišant) įpilame į
grietinėlės masę, išmaišome. Tada kremą dedame į šaldytuvą, kol paruošime kitus
dalykus.
Sirupas.
Degtinę (ar vandenį) sumaišome su kondensuotu
pienu.
Formuojame tortą.
Atvėsusį biskvitą išimame iš kepimo formos,
perpjauname pusiau. Paimame viršutinę biskvito pusę ir dedame į lekštę ar
tortinę taip, kad biskvito viršus būtų viršuje (o pjauta dalis būtų ant
lėkštės). Gerai palaistome sirupu (sunaudojame pusę). Užmauname kepimo formos
kraštus (kad kremas niekur nepabėdtų). Tada ant biskvito supilame apie 2/3
dalies paruošto kremo. Sirupu sulaistome kitą biskvito dalį, bet tą plokštumą,
kurią lietė peilis ir ta pačia sulaistyta plokštuma dedame ant kremo (gaunasi,
kad viršuje turime kepto biksvito padą – labai lygų torto paviršių). Tada ant
viršaus supilame likusį kremą ir dedame į šaldytuvą, kad tortas sustingtų. Nuo
sutvirtėjusio torto nuimame kepimo formos kraštus ir uošiame pagal savo
fantaziją.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą