Tešlai:
420 g miltų
1 ½
arb. šaukštelių kepimo miltelių
100 g cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
180 g varškės
140 ml bekvapio aliejaus
140 ml pieno
Įdarui:
5 -6 obuolių
Aptepimui:
1 mažas kiaušinis
Varškę sutriname su cukrumi ir vaniliniu
cukrumi, įpilame aliejaus ir pieno, išmaišome. Atskirame dubenėlyje miltus
sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Dalimis suberiame į varškės masę ir
užminkome tešlą. Paliekame apie 30 min. šaltai.
Obuolius nulupame, išimame sėklides ir
supjaustome į maždaug 8-10 dalių. Tešlą gana plonai iškočiojame, išspaudžiame
apskritimus, ant kiekvieno sudedame po gabalėlį obuolio, lyg užklojame tą
obuolį vienu tešlos kraštu, to krašto viršų patepame išplakto kiaušinio lašu ir
užklojame ant viršaus kitu tešlos kraštu, prispaudžiame (čia kiaušinis padės
sulipdyti tešlą, kad kepant, kylant tešlai bandelės neišsižiotų). Paruoštas
bandeles sudedame kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir aptepame kiaušinio
plakiniu. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
atrodo super :)
AtsakytiPanaikintiDar ir skanūs net man, nelabai mėgstančiai kepinius su obuoliais :)
PanaikintiSveiki,man tesla isejo nevientisa,kai kocioju atsiranda tarpeliai.Ar taip turi buti?
AtsakytiPanaikintiSveiki. Tešla turėtų gautis vientisa, viskas turėtų susiklijuoti, tiesa varškės grudeliai priduoda nevientisumo, bet tešla neturėtų birėti. Gal per daug miltų, bandyčiau truputį pieno įpilti ir vėl išminkyti tešlą.
PanaikintiPuikios!
AtsakytiPanaikinti