(Čia stiklinė – 200 ml, riešutų ir saulėgrąžų kiekį reikėtų reguliuoti priklausomai nuo to kiek čiulpinkukų darysite).
2 st. cukraus (380 g)
½ st. riešutų (naudojau lazdynų, bet puikiai
tiks ir žemės)
½ st. kepintu saulėgrąžų
Cukrų sudedame į keptuvę, ar puodą su storu
dugnu ir nesvylančiu paviršiumi. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir pasidarys
sodrios gintaro spalvos (neišsigąskite, kai cukrus sušoks į gabalus, jis
vistiek ištirps). Jei gaminsime čiulpinukus, tai ant folijos išdėliojame dantų
krapštukus ir ant kiekvieno galo įpilame po šaukštelį ištirpinto cukraus. Jei
gaminame saldainius, tai skardą į kurią pilsime griliažą išklojame folija, į
ištirpusį cukrų suberiame riešutus ir saulėgrąžas, išmaišome ir greitai
supilame į paruoštą skardą. Reikia viską daryti labai greitai, nes masė su
riešutais žaibiškai stingsta ir atsargumo reikia, nes masė yra labai karšta.
Paliekame galutinai atvėsti (galime įdėti į šaldytuvą) po to supjaustome norimo
dydžio gabalėliais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą