2014 m. spalio 19 d., sekmadienis

Obuolių uogienė

Šie metai buvo derlingi obuolių, todėl kaip įprastą viriau obuolių uoginę. Šį receptą, labai paprastą ir elementarų, turiu iš knygos Populiariausios konservų receptūros. Gaminau jau ne kartą; puikiai tinka prie košių, kepant sausainius, pyragus ar pyragėlius Kalėdoms.


1 kg obuolių
1 kg cukraus


Obuolius nulupame, išimame sėklides, supjaustome skiltelėmis, apibarstome cukrumi. Visus obuolius sluoksniuojame su cukrumi. Paliekame apie 12 val. Po to trečdalį obuolių nuimame, o kitus pastatome virti. Kai obuolienė įgaus blizgesį, sudedame likusius obuolius ir dar apie 10 min. verdame (nuolat nuimame baltas putas). Visas uogienės virimo laikas man užėmė apie 1 val. Obuolienę sukrečiame į sterilius stiklainius ir paliekame atvėsti. Užsukame dangteliais ir laikome šaltai.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą