Biskvitui:
5 kiaušiniai
5 valg. šaukštų cukraus pudros
200 g maltų kepintų lazdynų riešutų
2 valg. šaukštų kakavos
2 valg. šaukštų miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
Kremui:
200 g minkšto sviesto
100 g pieniško šokolado
100 g juodojo šokolado
5 didelių valg. šaukštų (apie 200 g)
šokoladinio riešutų kremo (“Nutella”)
100 g riešutinių vaflių
Torto biskvitas.
Kiaušinius išplakame su cukraus pudra iki
purios masės. Kitame dubenyje miltus sumaišome su kakava ir kepimo milteliais.
Dalimis, maišydami, suberiame miltų mišinį į kiaušinių plakinį. Suberiame
maltus lazdynų riešutus ir lengvai išmaišome iki vientisos masės. Paruoštą
biskvito tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau 26
cm skersmens). Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Ar
iškepė, patikriname mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio
centro, jis turi būti švarus.
Torto kremas.
Abiejų rūšių šokoladą ištirpiname garų
vonelėje ir atidedame į šalį, kol šiek tiek atvės. Kambario temperatūros
sviestą elektriniu plaktuvu išplakame iki purumo. Į sviestą supilame šiltą
šokoladą, sudedame šokoladinį riešutų kremą ir išmaišome. Įmaišome rupiai
supjaustytus riešutinius vafliukus.
Torto surinkimas.
Atvėsusį biskvitą perpjaukite į 3 lygias
dalis.
Pirmąjį biskvitą dedame ant tortinės. Ant jo
tolygiai paskleidžiame maždaug ketvirtadalį paruošto kremo. Ant viršaus
uždedame antrą biskvitą, lengvai delnais paspaudžiame. Ant jo paskleidžiame
antrą ketvirtadalį paruošto kremo. Ant viršaus uždedame trečią biskvitą,
lengvai delnais paspaudžiame. Ant jo paskleidžiame trečią ketvirtadalį paruošto
kremo. Likusiu kremu aptepame torto kraštus.
Papuošiame pagal savo fantaziją
Dedame į šaldytuvą ir palaikome keletą
valandų, kol tortas sutvirtės. Prieš patiekdami, išimame iš šaldytuvo ir šiek
tiek palaikome kambario temperatūroje, kad truputėlį suminkštėtų.
Skanaus!