Atnaujintas ir patobulintas puikaus torto receptas (šaltinių internete begalė, aš gaminau pagal šį).
Šį tortą labai seniai pirmą kartą gaminome kartu su vaikais. Kol lipdėme, tai buvo suvalgyti visi biskvito trupiniai ir išlaižytas dubenėlis, kuriame buvo paruoštas kremas. Tai buvo ženklas, kad tortas turėtų būti skanus, taip ir buvo. Patiko tiek suaugusiems, tiek vaikams. Šiandien šis tortas yra vianas mėgstamiausių mūsų šeimoje ir gaminamas gana dažnai. Rekomenduoju :)
Kiekiai
26 cm skersmens formai (30 cm skersmens)
Biskvitui:
190 g (250 g) minkšto sviesto
330 g (440 g) cukraus
3 (4) kiaušiniai
330 g (440 g) miltų
30 g (40 g) kakavos
2 arb. šaukštelių (2,5
arb. šaukštelių) kepimo miltelių
½ arb. šaukštelio druskos
3 valg. šaukštų (4 valg. šaukštų) tirpios kavos (ištirpintos 3
šaukštuose karšto vandens)
260 ml (350 ml)
pieno
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
Kremui:
500 g (750 g) maskarponės sūrio
1 indelis (1,5 indelio) karamelės (Rududu)
Sirupui:
150 ml (200 ml) paruoštos stiprios kavos
75 g (100 g) cukraus
Biskvitas:
Miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską suberiame
į vieną dubenį ir persijojame bent du kartus. Kitame inde cukrų ir vanilinį
cukrų su sviestu išplakame iki purumo ir įmušame po vieną kiaušinį, kiekvieną
kartą gerai išplakdami. Viso sviesto masę plakame apie 5 min. Tuomet į sviesto
masę supilame pusę miltų mišinio ir išmaišome su šaukštu ar mentele, bet ne
mikseriu. Į pieną supilame ištirpintą kavą ir visą šį mišinį supilame į sviesto
masę. Vėl lengvai išmaišome. Suberiame likusį miltų mišinį ir išmaišome. Kepimo formos dugną iklojame kepimo popieriumi ir išpilame į ją paruoštą tešlą. Kepame iki 160ºC įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (tikriname mediniu
smeigtuku). Iškepusius biskvitus visiškai atvėsiname ir perpjauname į 3 dalis.
Kremas:
Šaukštu sumaišome rududu ir maskarpone sūrį (nenaudojame mikserio, nes kremas bus labai skystas).
Sulaistymas:
Užplikytą kavą be tirščių supilame į puodą,
suberiame cukrų ir ant silpnos ugnies verdame apie 15-20 min. (turėtų sumažėti
kavos kiekis ir sirupas tapti tirštokas). Atvėsiname.
Surinkimas:
Pirmąjį biskvito lakštą gerai patepame į
sirupą padažytu konditeriniu teptuku. Dedame 1/4 kremo, paviršių išlyginame.
Ant viršaus dedame sekantį biskvitą, suvilginame jį ir vėl kremas ir taip kartojame,
kol neliks biskvitų. Galiausiai torto
viršų ir jei norite šonus aptepame likusiu kremu ir palaikome šaldytuve mažiausiai
apie 3 val. (geriausia per naktį), kad tortas sutvirtėtų. puošiame kaip širdis geidžia.