2 kiaušiniai
2 valg. šaukštų cukraus
40 g lydyto sviesto
125 g miltų
¾ arb. šaukšelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
125 ml lieso naturalaus jogurto arba kefyro
½ arb. šaukštelio cinamono
aliejaus kepimui
Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymus ir
su cukrumi išplakame iki baltumo. Įpilame lydyto, ataušusio sviesto, dar
paplakame. Tada supilame jogurto ar kefyro, išmaišome. Mitus sumaišome su kepimo
milteliais ir cinamonu. Palaipsniui miltų mišinį dedame į kiaušinių masę,
išmaišome. Baltymus su druska išplakame iki standžių putų, palaipsniui
įdedame juos į tešlą. Įpilame į keptuvę labai nedaug aliejaus ir kepame blynus
iš abejų pusių.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą