Tešlai:
125 g kambario temperatūros sviesto
125 g miltinio cukraus
2 kiaušinių tryniai
150 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Kokosiniai-morenginiam viršui:
2 kiaušinių baltymai
žiupsnelio druskos
125 g miltinio cukraus
100 g kokosų drožlių
Minkštą sviestą su cukraus pudra išsukame iki
purumo. Įdedame trynius, vėl išsukame. Mitus sumaišome su kepimo milteliais,
suberiame juos į sviesto masę ir suminkome minkštą tešlą. Paruoštą tešlą
paskirstome kepimo skardoje išklotoje kepimo popieriumi ar folija ir padedame
30 min. į šaldytuvą. Pašaldytą padą kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 8-12
min. Pagrindas turėtų perkepti, bet labai neparuduoti. Išėmę iš orkaitės, gerai
atvėsiname.
Kiaušinių baltymus su druska išplakame iki
standžių putų, palaipsniui sudedame miltinį cukrų. Švelniais judesiais įmaišome kokosų drožles. Gautą masę
paskleidžiame ant atvėsusio tešlos pagrindo. Paviršių išlyginame ir kepame iki
160ºC įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Išėmę iš orkaitės dar karštam plokštainiui
nupjauname kraštus ir supjaustome norimo dydžio ir formos gabalėliais. Paliekame
keletui valandų, kad padžiūtų.
o tai kur deti miltini cukru, kuris buvo parasytas virsaus sudetyje?
AtsakytiPanaikintiKartu su minkštu sviestu išsukti iki purumo. (Miltinį cukrų aprašyme pavadinau cukraus pudra).
PanaikintiO kur i morenga dingo miltinis cukrus?
PanaikintiParasyta virsui irgi miltinio cukraus, o eigoje jo nebera. Tai jo nereik?
AtsakytiPanaikintiTaip, reikia. Ačiū už pastabą, tekste jau pataisiau. Miltinį cukrų reikia sudėti palaispniui plakant baltymus.
Panaikinti