Šaltienai:
2 kiaulės kojos
1 kg kiaulės karkos
druskos
5 juodieji piprai
5 lauro lapų
2 svogūnai
6 morkos
Burokėlių pagardui:
virtų burokėlių
krienų
majonezo
Kiaulės kojas kruopščiai nuvalome ir
nuplauname karštu vandeniu. Kiaulės kojas ir karką dedame į puodą ir užpilame
vandeniu, kad gerai apsemtų. Kaitiname ant nedidelės ugnies, kol užverda.
Stebime, nes kai vanduo pradeda artėti prie virimo temperatūros, į viršų ima
kilti rudos putos, kurias reikia nugriebti. Nugriebę putas (ir kai jos jau
nebekyla) įberiame druskos ir pipirų, dedame lauro lapus, nuluptus svogūnus ir
nuskustas morkas. Paliekame puodą lėtai virti bent 3 valandas.
Po 3 valandų viryklę išjungiame ir paliekame
kokiai 1 valandai pastovėti, kad atauštų.
Iš puodo išimame kojas, karką ir morkas (iš
kitų ingridientų jau turbūt nieko nebus likę). Nuo kaulų atskiriame mėsos, odos,
lašinių gabaliukus, kuriuos naudosime šaltienai. Sudedame juos atskirai, o
kaulus ir kremzles sudedame atgal į puodą ir vėl pastatome virti. Kol sultinys
su kaulais verda, mėsą supjaustome, sukapojame ir sudedame į indelius.
Sultinį pavirus maždaug valandą nukošime jį.
Šaltienos mėsą užpilame sultiniu. Palaukiame kol atvės ir dedame į šaldytuvą.
Pagardui virtus burokėlius smulkiai
supjaustome ir sumaišome su krienu bei truputį majonezo. Ragaujame, kad būtų
gana aštru.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą