2014 m. vasario 17 d., pirmadienis

Česnakinis batonas

Tokį nesaldžiojo batono variantą mūsų šeima mėgsta labiausiai, batonas dingsta greičiau negu kokie nors sausainiai ;) Mielinės tešlos receptą imu kaip cinamoninėms bandelėms arba kaip naminio batono (prie atitinkamų receptų aprašyta ir tešlos pagaminimo eiga).


Įdarui:
4 valg. šaukštų aliejaus
6 skiltelių česnako
krapų, pertažolių


Stalviršį pabarstome miltais tešlą padaliname į dvi dalis, iš kiekvienos dalies iškočiojame stačiakampį.
Aliejų sumaišome su traškytų (ar smulkintu) česnaku, krapais ir pertažolėmis. Iškočiotus stačiakampius aptepame paruoštu mišiniu. Susukame skačiakampius į ritinėlius. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kelis kartus įpjauname ir paliekame apie 30 min., kad pakiltų.
Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą