500 g kvietinių miltų
250 ml pieno
1 valg. šaukšto cukraus
1 arb. šaukštelio druskos
7 g sausų mielių
60 g sviesto (ar aliejaus)
1 kiaušinis
Įdarui:
50 g minkšto sviesto
100 g cukraus
1 arb. šaukštelio malto cinamono
1/2 arb. šaukštelio malto muskato riešuto
(sviesto skardos ištepimui)
Dubenyje išmaišome 300 g miltų, cukrų, sausas
mieles ir druską. Sviesta išlydome, tada įpilame pieno. Nuimti nuo ugnies.
Atskirame inde išplakame kiaušinį.
Sviesto, pieno ir kiaušinio mišinį įpilame į
sausų produktų dubenį, šaukštu viską gerai išmaišome. Galiausiai įdedame
likusius miltus ir minkome tešlą, kuri truputį dar lips prie rankų, minkome
apie 10 min. Tešlą paliekame 30-60 min. šiltoje vietoje, kad pakiltų (turėtų ženkliai
padidinti savo tūrį).
Stalviršį pabarstome miltais ir iš tešlos
iškočiojame stačiakampį.
Sviestą išlydome, cukrų sumaišome su cinamonu.
Iškočiotą stačiakampį aptepame sviestu ir pabarstome curaus ir cinamono
mišiniu. Susukame skačiakampį į ritinėlį. Supjaustome jį ir išdeliojame gausiai
sviestu išteptoje ir cukrumi pabarstytoje kepimo formoje. Vėl paliekame 30-45
min., kad pakiltų.
Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 45
min.
Galima iš tų pačių kiekių suformuoti kasas (iš nurodyto kiekio iškepamos dvi kasos).
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą