2012 m. lapkričio 12 d., pirmadienis

Morengai

Morengų kepimo receptų yra begalė, aš atradau savąjį. Prisipažinsiu, išsikepti juos man pavyko iš n-tojo karto: tai baltymai neišsiplakdavo, tai pagelsdavo kepant, tai po kažkiek laiko pradėdavo lipti sausainių viršus... Bet man pagaliau pavyko :) Supratau, kad reikia: šviežių kiaušinių, gerai iš karto išplakti pačius baltymus, po to po šaukštą dėti smulkaus cukraus ar cukraus pudros ir kiekvieną kartą gerai išplakti ir kepti orkaitėje, kai įjungtas malūnėlio režimas. Jie puikūs, sunku atsitraukti :)


2 baltymų
100 g cukraus pudros
žiupsnelio druskos


Baltymus kruopščiai atskiriame nuo trynių, įberiame žiupsnelį druskos. Išplakame iki standžių putų. Po truputį dedame cukraus pudros ir po kiekvieno šaukšto gerai išplakame. Kepimo skardą patepame vandeniu, užklojame kepimo popieriumi ir konditeriniu švirkštu formuojame sausainiukus. Kepame iki 90-1000C įkaitintoje orkaitėje 1,5 val., kas 15-20 min. atidarome dureles. Kepame ties malūnėliu nustatytu režimu. Palaukiame, kol atvės ir tik tada nuimame nuo popieriaus.



Skanaus!

2 komentarai: