560 g kvietinių miltų
10 g jūros druskos
10 g cukraus
2 g sausų mielių
20 g sviesto
100 ml pieno
200 ml šalto vandens
Į dubenį įpilame pieno, vandens ir ištirpinto
sviesto. Sausus ingredientus sumaišome tarpusavyje ir įdedame į šlapius.
Rankomis minkome tešlą 15 min. Tešlos konsistencija gaunasi lyg kokia kramtoma
guma, minkyti tikras malonumas. Išminkytą tešlą sudedame į indą, kuriame
kepsime ir uždengus paliekame kelioms valandoms. Po to, kepimo formą su tešla įdedame į šaldytuvą
ir paliekame per naktį.
Ryte tešlą išimame iš šaldytuvo ir paliekame
atšilti kelioms valandoms. Tuomet įkaitiname orkaitę iki 2400C ir
įdėti dubenėlį su vandeniu. Kai orkaitė įkais (vanduo turi burbuliuoti) tuomet
paruoštą tešlą dedame į orkaitę ir kepame 10 min. Po to išimame dubenėlį su
vandeniu (nuo vandens susidarys drėgmės efektas, kuris padės susidaryti storai
traškiai plutelei, tokiai, kaip vaikystėje) ir sumažiname temperatūrą iki 1800С
ir kepame dar 25 min. Atvėsiname ir ragaujame.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą