apie 400 g kiaulienos nugarinės
druskos, pipirų arba mėsos prieskonių
1 kiaušinis
džiūvėsėlių
aliejaus arba sviesto kepimui
1-2 obuolių
4 graikinių riešutų
4 didesnių (arba 8 mažesnių) griežinių
geltonojo fermentinio sūrio
Mėsą supjaustome į 4 dalis (griežiniais).
Apibarstome prieskoniais ir paliekame apie 10 min. Po to kiekvieną gabaliuką
apvoliojame kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Keptuvėje įkaitiname aliejų
ar sviestą ir jame pakepiname mėsą iš abiejų pusių po 1-2 min. Perdedame
apkeptus pjaustinius į folija išklotą kepimo skardą. Ant viršaus uždedame
nulupto obuolio griežinėlius (norint, juos galima apkepti keptuvėje su šaukštu
sviesto), po to graikinius riešutus ir ant viršaus sūrio griežinius. Kepame iki
2000C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. Patiekiame su virtais ryžiais, bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą