100 g sviesto
100 g grietinės
150 g cukraus
1 kiaušinis
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
apie 500 g miltų
spalvotų ledinukų, pagaliukų
Išlydytą sviestą išplakame su cukrumi, įdedame
grietinės, viską gerai išmaišome. Įdedame išplaktą kiaušinį, vėl maišome.
Miltus persijojame su kepimo milteliais ir druska, dalimis įdedame į sviesto
masę. Minkome, kol tešla taps vienalytė. Paruoštą tešlą suvyniojame į maistinę
plėvelę ir 30 min. dedame į šaldytuvą.
Įvairių spalvų ledinukus susmulkiname
(sulankstome kelis kartus maišelį, įdedame saldainius ir susmulkiname su kočėlu
ar plaktuku) ir sudedame į atskiras krūveles.
Ištraukiame iš šaldytuvo tešlą ir iškočiojame
ją. Išpjauname įvairaus dydžio ir formų formeles su skylutėmis viduje. Jei
norime, įsmeigiame pagaliukus. Suformuotus sausainius sudedame i folija išklotą
skardą, o tuščias vietas užpildome susmulkintais ledinukais. Kepame iki 1750C
įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Leidžiame gerai atvėsti ir tik tada
išimame ledinukus nuo folijos, kitaip ledinukai liks ant jos.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą