2012 m. spalio 10 d., trečiadienis

Vitražiniai sausainiai

Šį receptą radau čia, kai ruošiausi dukrytės gimtadieniui. Gavosi skanūs sausainiai, kurie tikrai papuošė stalą :)


100 g sviesto
100 g grietinės
150 g cukraus
1 kiaušinis
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
apie 500 g miltų
spalvotų ledinukų, pagaliukų


Išlydytą sviestą išplakame su cukrumi, įdedame grietinės, viską gerai išmaišome. Įdedame išplaktą kiaušinį, vėl maišome. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir druska, dalimis įdedame į sviesto masę. Minkome, kol tešla taps vienalytė. Paruoštą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir 30 min. dedame į šaldytuvą.
Įvairių spalvų ledinukus susmulkiname (sulankstome kelis kartus maišelį, įdedame saldainius ir susmulkiname su kočėlu ar plaktuku) ir sudedame į atskiras krūveles.
Ištraukiame iš šaldytuvo tešlą ir iškočiojame ją. Išpjauname įvairaus dydžio ir formų formeles su skylutėmis viduje. Jei norime, įsmeigiame pagaliukus. Suformuotus sausainius sudedame i folija išklotą skardą, o tuščias vietas užpildome susmulkintais ledinukais. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Leidžiame gerai atvėsti ir tik tada išimame ledinukus nuo folijos, kitaip ledinukai liks ant jos.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą