250 g šokoladinių sausainių (naudojau „Selga“)
150 g sviesto
2 valg. šaukštai želatinos miltelių
350 g kreminės varškės (arba paprastos 9% varškės)
1 arb. šaukštelis vanilės
120 ml cukraus
250 ml riebios grietinėlės
3 šokoladukai „Mars“ (po 47 g)
26 cm skersmens torto formą išklojame kepimo
popieriumi. Sausainius susmulkiname blenderyje (arba sutarkuojame) ir sumaišome
su ištirpintu sviestu. Gauta mase lygiu sluoksniu padengiame formos dugną ir
stipriai suspaudžiame. Įdedame į šaldytuvą 1 valandai.
Želatiną užpilame 60 ml vandens, išbrinkome ir
ištirpiname ant nedidelės ugnies. Mikseriu išplakame varškę su cukrumi ir
vanile. Atskirai išplakame grietinėlę. Šokoladukus smulkiai supjaustome ir
sumaišome su varške. Tada palaipsniui įmaišome išplaktą grietinėlę. Įmaišome
želatiną. Gautą masę sukrečiame ant paruošto pado ir dedame į šaldytuvą 4-6
valandom. Viršų galima apibarstyti vienu sutrupintu sausainiu.
Skanaus!
O galima vietoj sviesto idet margarina? :)
AtsakytiPanaikintiČia sviesto "darbas yra suklijuoti" sausainius. Šiame torte jo skonio nesijaučia, taigi manau, kad galėtų būti ir margarinas, nors pati nesu bandžiusi :)
PanaikintiGavosi labai skanus :) Ačiū už receptą. Tik sekantį kartą nebedėsiu tiek cukraus. Pusės stiklinės, manyčiau, pilnai užteks... Ir gal dar įspausiu šiek tiek citrinos sulčių.
AtsakytiPanaikintiPrašau :) Malonu, kad gaminate ir bandote skonį pasikoreguoti pagal save. Recepte ir yra pusė stiklinės cukraus (120 ml), bet tortas tikrai saldus, taigi kiekį drąsiai galima sumažinti.
PanaikintiKuo būtu galima pakeisti "Mars" šokoladukus?:) Paprastu šokoladu, o gal vaisiais?:)
AtsakytiPanaikintiGalima įdėti ko tik norite. Tik manau vaisiai čia nelabai tiktų nebent braškės ar konservuoti persikai; jei dėsite šokoladą, jį reikėtų gerai susmulkinti, aš gal pakeisčiau stambiai susmulkintais šokoladiniais vafliais (bet kol sustingtų gal ir suminkštėtų). Davėte gerą užduotį, reikės eksperimentuoti :)
PanaikintiLaba diena.ar tortas ne stinky jei visa made deciau I forma be filijos ?
AtsakytiPanaikintiTorto sustingimas tikrai nepriklauso nuo to ar desime foliją ar ne. Tiesiog visada pasikloju, kad pagrindas nepriliptų prie tortinės. Galima daryti silikoninėje formoje, tada tortas puikiai nuo jos atsiskirs.
Panaikinti