2012 m. rugsėjo 10 d., pirmadienis

Obuolių pyragas

Obuoliai, obuoliai, obuoliai... Kaip gerai, kad turime sodą :) Šį receptą radau čia, tai vienas paprastesnių pyragų, kuriuos teko gaminti. Jokių ypatingų produktų nereikia, o pyrago skonis tiesiog puikus, dingo akimirksniu :)



4-5 didelių obuolių
140 ml aliejaus
100 g cukraus (priklauso nuo obuolių rūgštumo)
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
190 g miltų
žiupsnelio druskos
1 ½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
cinamono ir rudojo cukraus pabarstymui


Išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įpilame aliejaus ir vėl išmaišome. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir druska; palaipsniui įdedame į kiaušinių aliejaus masę. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Kepimo formą ištepame sviestu ir paskirstome joje tešlą.
Obuolius nuplauname, išimame sėklas ir nulupame odeles, supjaustome ketvirčiais ir kiekvieną kelis kartus įpjauname įstrižai. Paruoštus obuolius sudėliojame pyrago viršuje ir apibarstome cinamonu ir cukrumi. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą