4-5 didelių obuolių
140 ml aliejaus
100 g cukraus (priklauso nuo obuolių rūgštumo)
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
190 g miltų
žiupsnelio druskos
1 ½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
cinamono ir rudojo cukraus pabarstymui
Išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu
cukrumi, įpilame aliejaus ir vėl išmaišome. Miltus persijojame su kepimo
milteliais ir druska; palaipsniui įdedame į kiaušinių aliejaus masę. Maišome,
kol tešla taps vienalytė. Kepimo formą ištepame sviestu ir paskirstome joje
tešlą.
Obuolius nuplauname, išimame sėklas ir
nulupame odeles, supjaustome ketvirčiais ir kiekvieną kelis kartus įpjauname
įstrižai. Paruoštus obuolius sudėliojame pyrago viršuje ir apibarstome cinamonu
ir cukrumi. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą