200 g sviesto
150 g cukraus
3 kiaušiniai
2 valg. šaukštų kakavos
100 g juodojo šokolado
2 valg. šaukštų pieno
2 valg. šaukštų aliejaus
280 g miltų
žiupsnelio druskos
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio sodos
3 didesnių obuolių
Minkštą sviestą išsukame iki baltumo, įdedame
cukrų ir vėl išsukame. Įdedame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Šokoladą ištirpiname garų vonelėje ir ataušusį įdedame į tešlą, išmaišome. Po
to įpilame pieno ir aliejaus, išmaišome. Miltus persijojame su kepimo
milteliais, soda ir druska, palaipsniui įdedame į sviesto masę. Maišome, kol
tešla taps vienalytė. Kepimo formą ištepame sviestu ir paskirstome joje tešlą.
Obuolius nuplauname, išimame sėklas, nulupame
odeles ir supjaustome kiekvieną į maždaug 8 dalis. Išdėliojame juos tešlos
viršuje. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. (ar
pyragas iškepęs patikriname mediniu pagaliuku).
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą