Biskvitui:
2 mažų kiaušinių
50 g miltų
60 g cukraus
20 g aliejaus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
Varškės kremui:
500 g kreminės varškės
200 g 35 % grietinėlės
100 g saldinto kondensuoto pieno
2 valg. šaukštų želatinos
Juodųjų serbentų užpilui:
350 g juodųjų serbentų (antrą kartą gaminus naudojau 250 g)
120 g cukraus (galima daugiau ar mažiau –
pagal skonį)
1,5 valg. šaukštų želatinos
3 valg. šaukštų vandens
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu
cukrumi. Įpilame aliejaus. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus su
kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa. Torto formą
(geriausia su nuimamais kraštais) išklojame kepimo popieriumi ir pilame į ją
tešlą. Kepame iki 1500C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. (tikriname
biskvitą mediniu pagaliuku - kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs).
Atvėsiname (galima nuimti kepimo popierių).
Želatiną, skirtą varškės kremui, užpilame 80
ml vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Varškę sumaišome su
kondensuotu pienu. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į
varškės masę. Išmaišome iki vientisos masės. Želatiną ištirpiname ant nedidelės
ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Paruoštą kremą pilame ant biskvito ir
statome į šaldytuvą, kol sustings ir paruošime juodųjų serbentų užpilą.
Želatiną, skirtą užpilui, užpilame 60 ml
vandens ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, įpilame 3 šaukštus
vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai
suminkštės. Cukraus pilame pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo
sirupas. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies ir pilame ją į karštą
serbentų sirupą, išmaišome. Būtinai atvėsiname ir užpilame ant jau sustingusio
varškės kremo. Paliekame šaldytuve, kol sustings (geriausia per naktį).
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą