Padui:
100 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
200 g miltų
žiupsnelis druskos
Pertepimui:
200 g juodųjų serbentų
100 g cukraus
2 valg. šaukštų vandens
Varškės masei:
250 g varškės (naudojau pusriebę 9%)
150 g kondensuoto pieno
2 kiaušiniai
Kambario temperatūros sviestą išsukame su
cukrumi iki purumo. Įmušame kiaušinį ir gerai išplakame. Po truputį beriame
miltus su druska ir maišome, kol gausime vienalytę tešlą. Pyrago kepimo formą
išklojame paruošta tešla (naudojau silikoninę kepimo formą, todėl nieko tepti nereikėjo, jei
naudosite kitą, tai kepimo formą reikia ištepti sviestu ir pabarstyti
džiūvėsėliais, arba iškloti kepimo popieriumi). Praduriame padą kelis kartus
šakute. Paliekame šaldytuve apie 30 min.
Juoduosius serbentus išplauname ir
nuvarviname. Į puodą įdedame uogas, cukrų ir įpilame 2 šaukštus vandens.
Kaitiname ant nedidelės ugnies, kad uogos suminkštėtų.
Išplakame kiaušinius. Įmaišome kondensuotą
pieną ir varškę. Viską gerai išmaišome.
Pyrago padą kepame iki 1750C
įkaitintoje orkaitėje 10 min. Tada po keliu minučių ant pado dedame paruoštą
juodųjų serbentų masę, ant viršaus pilame varškės masę ir kepame iki 1750C
įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
Skanaus!
labai puikiai atrodo - 10 balų dar ir dėl to, kad pačios sukonstruotas!
AtsakytiPanaikintiAčiū, labai malonu :)
PanaikintiKą tik kepiau šį pyragą. Skonis fantastiškas!!! :) Iš pradžių išsigandau, kad serbentų ir varškės sluoksniai skystoki ir neiškeps arba nesulips tarpusavyje, bet viskas ok :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko :)
Panaikintipyragas nerealiai skanus! per paskutines dienas kepiau jau du kartus! patiko visiems ka vaisinau, tik nelabai supratau, kam pati pada kepti 10min? gal kad i pada neisigertu uogos..? ir po to as pyraga kepiau ne 25min o gera valanda ar daugiau:) nes kitaip butu buves zalias:)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad gaminate ir patinka :)
PanaikintiJei pado nekepsime atskirai, tai padas gali būti "šlapias". Dėl kepimo laiko, tai pastebėjau, kad mano orkaitė yra kažkokia karštesnė, nes visada pyragai iškepa greičiau, taigi šitą dalyką reikia stebėti.
Ačiū, buvo skanu. Tik man viršus ne toks gražus išėjo. Kepiau pagal rekomenduojamą laiką - užteko. O va kepimo tešla tolygiai iškloti formą buvo nelengva - lipo. Bet pašaldžius procesas palengvėjo. Beje, gaila, pyrago gavosi mažai. :( . Sekantį kartą bandysiu dvigubinti normas. Varškės masę net trigubinti. Įdomu - iškeps vidus?
AtsakytiPanaikintiNėra už ką :)
PanaikintiGalima sušlapinti rankas ir tada kepimo formą iškloti tešla, arba pašaldyti, kaip ir darėte.
Šiam pyragui naudojau 22 cm skersmens formą, taigi pyragas tikrai nedidelis.
Tokiam kiekiui reikėtų didelės formos, tada turėtų iškepti. Svarbiausia, kad labai storų sluoksnių nesigautų, nes tada gali padas degti, o vidus likti žalias.