Tešlai:
200 g miltų
50 g cukraus
120 g sviesto
1 kiaušinis
sviesto, skardai ištepti
Įdarui:
4 kiaušinių baltymų
125 g cukraus
30 g kokoso drožlių
30 g maltų riešutų
400-500 g raudonųjų serbentų
3 kivių
Kambario temperatūros sviestą išsukame iki
baltumo, įdedame cukrų, gerai išplakame. Įmušame kiaušinį, vėl gerai išplakame.
Sudedame miltus ir viską gerai išmaišome iki vienalytės konsistencijos. Kepimo
formą (geriausia su nuimamais kraštais) ištepame sviestu ir sudedame tešlą,
padarant sieneles. Paliekame šaldytuve, kol paruošime įdarą.
Kiaušinių baltymus suplakame iki standumo.
Įberiame cukrų, gerai išplakame. Įberiame kokoso drožles ir maltus riešutus,
gerai išmaišome. Serbentus nuplauname, atskiriame nuo kotų ir įdedame juos į
baltymų masę (dalį paliekame papuošimui). Gautą masę supilame ant pyrago ir
tolygiai paskleidžiame. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie
30 min. Iškeptą pyragą puošiame riekelėmis supjaustytais kiviais, bei
serbentais.
Skanaus!
bandziau... nusivyliau, rugstus, neskanus...
AtsakytiPanaikintiŽinant raudonųjų serbentų skonį kito pojūčio ir negalėjo būti, nebent įdėti labai daug cukraus, bet tada ir dingtų visas pyrago skonis. Šitame pyrage man labiausiai patiko serbentų ir kivių suderinamumas.
Panaikinti