150 g sviesto
150 g smulkaus cukraus
3 kiaušiniai
150 g miltų
45 g bulvių krakmolo
¾ arb. šaukštelio vanilinio aromato
¾ (apie 10 ml) valg. šaukšto acto
beveik 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
apie 250 g mėlynių (galima ir daugiau)
Minkštą sviestą išsukame iki baltumo, įdedame
cukrų ir vanilinio aromato ir vėl išsukame. Įdedame kiaušinius, po kiekvieno
gerai išplakant, po to įpilame acto. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir
bulvių krakmolu ir palaipsniui įdedame į sviesto masę. Maišome, kol tešla taps
vienalytė. Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais.
Paruoštoje kepimo formoje paskirstome tešlą. Mėlynes nuplauname ir išdėliojame
tešlos viršuje. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Skanaus!
Man per riebus buvo.
AtsakytiPanaikinti