2012 m. birželio 9 d., šeštadienis

Bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Tešlos receptas yra toks pat kaip ir skaniųjų bandelių, tik įdėta mažiau cukraus. Labai skanios ir sočios bandelės.


60 g sviesto
250 ml pieno
1 arb. šaukštelis druskos
1 valg. šaukštai cukraus
1 kiaušinis + 1 kiaušinis patepimui
7 g sausų mielių
500 g miltų
4 valg. šaukštai pomidorų padažo
200 g dešrelių
200 g sūrio


Sviestą ištirpiname. Pieną pakaitiname ir pilame į svietą. Įdedame druskos ir cukraus, išmaišome ir ataušiname. Išplakame kiaušinį ir įdedame į sviesto ir pieno masę, išmaišome. Sausas mieles sumaišome su miltais ir po truputi beriame į tešlą. Sumaišius paliekame 30-60 min., kad tešla pakiltų.
Paimame pusę tešlos, iškočiojame stačiakampį, patepame pomidorų padažu, pabarstome smulkiai supjaustytomis dešrelėmis ir sutarkuotu sūriu (jų turi likti ir kitai tešlos daliai). Gautą stačiakampį susukame ir patepame išplaktu kiaušiniu. Supjaustome riekelėmis (apie 1,5-2 cm storio). Tą patį pakartojame su likusia tešla. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame iki 1500C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.


Skanaus!

1 komentaras: